Читај ми!

Piksi: Da preskočimo dve prepreke do "finala" sa Portugalijom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, uoči utakmica protiv Luksemburga i Azerbejdžana u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, rekao da očekuje pobede svog tima i da će odlućujući meč biti zapravo duel sa selekcijom Portugalije. Srbija 9. oktobra gostuje u Luksemburgu, a tri dana kasnije dočekuje Azerbejdžan.

Stojković je danas objavio spisak za te mečeve, na kojem su "proverene snage" i najavio da će Srbija nastaviti da igra ofanzivni fudbal.

"Čekaju nas dve prepreke koje moramo da preskočimo do "finala" protiv Portugalije. Nećemo potceniti rivale, pružićemo maksimum i verujem da ćemo ispuniti očekivanja", rekao je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković.

Selektor je ukratko prokomentarisao i odigrane mečeve i konstatovao da će ključna utakmica za plasman, ipak, biti ona poslednja, sa selekcijom Portugalije.

"Bez obzira što smo nesrećnim slučajem odigrali 1:1 u Irskoj, uveren sam da će utakmica protiv Portugalije odlučivati. I da nam treba nerešen rezultat u Lisabonu mi ćemo ići na pobedu. Sami sebi smo dali gol, ali to je fudbal i dešavaju se takve stvari. Videli ste, dešava se da jedan Šerif pobedi Real Madrid", izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Svaka utakmica je izazov, znamo kakve nas sada čekaju i verujem da ćemo doći do željenih rezultata, dodao je Stojković.

Na pitanje da li ga raduje forma golgetera Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, Piksi je rekao da je njemu najvažnije da su živi i zdravi, a da su golovi normalna stvar.

"Da li će u klubu dati jedan, dva ili tri, ništa mi ne znači. To je samopouzdanje pred reperezentaciju za njih i to je dobra stvar", istakao je Stojković.

Selektor reprezentacije se na konferenciji osvrnuo i na nekoliko drugih tema. Govorio je o domaćem prvenstvu, večitom derbiju, potrebi da se izgradi Nacionalni stadion.

"Verujem da ćemo imati Nacionalni stadion do 2025. godine, relevantni ljudi sa kojima sam razgovarao uverili su me da će biti do 2024, ali i da bude 2025, to je velika stvar i da budemo ponosni", konstatovao je selektor.

"Nije stvar da li Srbija zaslužuje takav nacionalni stadion, nego je to moranje. Zemlja poput Srbije mora da ima stadion koji je reprezentativnog kvaliteta i nešto što Evropa ima. Zemlje u okruženju uspele su da naprave velelepna zdanja", izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

On je dodao da srpski klupski fudbal ide u dobrom smeru i da se nikako ne sme propustiti trenutak.

"Apostrofiram suđenje koje je na visokom nivou, ne postoje više saopštenja i ružne reči, da se upire prstom u nekog zbog tvog poraza. Sve su to pozitivne stvari, nema nameštenih utakmica i sumnjivih rezultata. Nema više kada prođe kolo ovaj pustio ovog, sve je to prošlost. Moramo da nastavimo tako, to su normalne strvari, ali tako nije bilo ranije."

Piksi je vrlo zadovoljan i viđenim u minulom, 165. večitom derbiju.

"Bio je to najbolji derbi u poslednjih 10 godina. Treneri Stanojević i Stanković igrali su fajterski, napadački, to je važno, tako će se vratiti i publika. Važni su i rezultati u Evropi za koeficijente", poručio je Stojković i dodao da na spisku nema igrača iz domaće Superlige jer veruje u ovu grupu, a nema potrebe da zove nekog da "oseti atmosferu" jer svakako neće igrati. 

Srbija 9. oktobra gostuje u Luksemburgu, a tri dana kasnije dočekuje Azerbejdžan.  

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара