Читај ми!

Barselona jedva iščupala bod protiv Granade, Kumanu se trese stolica

Fudbaleri Barselone i Granade odigrali su nerešeno 1:1 u poslednjoj utakmici petog kola La Lige. Barselona je jedva izvukla bod posle debakla protiv minhenskog Bajerna, pa se Ronaldu Kumanu i te kako drma trenerska stolica katalonskog giganta.

Utakmica je počela šokantno za dvadesetak hiljada ljudi na stadionu "Kamp Nou", pošto je Granada povela već nakon 85 sekudi.

Posle slabo očišćene situacije kod kornera, lopta se vratila na levu stranu do Serhija Eskudera, koji se prvo oslobodio Serđa Busketsa, a onda i centrirao na drugu stativu. Tamo je usamljen ostao Dominges Duarte kojem nije bilo teško da glavom sprovede loptu u mrežu.

Katalonci su se momentalno našli u novom problemu, a nekoliko minuta kasnije moglo je da bude 0:2, da je Horhe Molina bio precizniji posle još jedne akcije sa levog boka.

Ekipi Ronalda Kumana bilo je potrebno neko vreme da se konsoliduje i tek je u finišu poluvremena zapretila. Najbliži izjednačenju bio je Ronald Arauho, kojem je odličan udarac glavom odbranio Luis Mašimijano.

Dodatni problem za holandskog trenera bila je i povreda mladog Alehandra Baldea, koji se pridružio Serhiju Agueru, Pedriju, Ansuu Fatiju, Đordiju Albi i mnogim drugima.

Nastavila je "blaugrana" sa pritiskom u nastavku, ali osim šanse Memfisa Depaja, nije uspela da ozbiljnije pripreti. Kuman je postao toliko očajan da je u poslednjih 20 minuta ubacio Đerara Pikea na mesto napadača.

Najbolju priliku propustio je rezervista Luk de Jong, koji je promašio gol glavom sa tri metra i činilo se da će bodovi otići u Andaluziju.

Tako ipak nije mislio Arauho, najbolji igrač domaćina na ovom meču. U 90. minutu je još jednom fantastično skočio i postavio konačnih 1:1.

Vicešampion Španije sada ima osam bodova posle četiri utakmice i nalazi se na sedmoj poziciji, dok je Granada tek 17. sa tri.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво