Читај ми!

Borusiji tri boda nakon goleade u Leverkuzenu, Volfsburg čuva prvo mesto

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su Bajer rezultatom 4:3 u veoma zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici u Leverkuzenu. Volfsburg je pobedom nad Grojter Firtom sačuvao prvo mesto na tabeli.

Prava goleada viđena je u Leverkuzenu. Domaći su u dva navrata imali gol prednosti, ali je na kraju Borusija došla do sva tri boda i nanela Bajeru prvi poraz u sezoni.

Bajer je poveo već u devetom minutu utakmice, a strelac prvog gola na meču bio je Florijan Virc.

Haland je izjednačio u 37. minutu, a samo dva minuta kasnije, nakon rekacije sudija iz VAR sobe, zbog prekršaja je poništen gol Belingama.

Pred sam kraj prvog poluvremena, Patrik Šik je ponovo doveo u prednost tim iz Leverkuzena, ali je Džulijan Brant poravnao rezultat nakon samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu.

Musa Dijabi je u 55. minutu bio strelac trećeg gola za domaće, da bi u 61. Gerero preciznim šutem iz slobodnog udarca i treći put poništio vođstvo Bajera.

Veliku grešku nesmotreno je napravio štoper domaćih Kosunu u 77. minutu - bez ikakve potrebe je u jednom rutinskom duelu u kaznenom prostoru udario Marka Rojsa rukom po licu. Glavni sudija nije odmah video šta se dogodilo, ali je nakon pogledanog snimka dosudio penal za goste, koji je Haland sigurno realizovao.

Posle četiri odigrana kola, Bajer je doživeo prvi poraz u sezoni, pa je ostao na sedam osvojenih bodova, dok se Borusija sa ukupno devet bodova približila vrhu tabele.

Volfsburg je gostima pobedio Grojter Firt rezultatom 2:0, pa će i nakon ovog odigranog kola ostati prvi na tabeli. Golove su postigli Lukas Nemeka u 10. minutu i Veghorst iz penala u nadoknadi vremena.

U ostalim utakmicama četvrtog kola Bundeslige Frajburg i Keln su odigrali nerešeno 1:1,  Majnc je savladao Hofenhajm 2:0 u gostima, dok su Union iz Berlina i Augsburg igrali bez postignutih golova.

Subota:

Bajer Leverkuzen - Borusija Dortmund 3:4

Frajburg - Keln 1:1

Grojter Firt - Volfsburg 0:2

Hofenhajm - Majnc 0:2

Union Berlin - Augsburg 0:0

Lajpcig - Bajern Minhen

Nedelja:

Ajnatraht - Štutgart

Bohum - Herta

Borusija Mehengladbah - Arminija 

Tabela:

1. Volfsburg 12
2. Borusija Dortmund 9
3. Majnc 9
4. Frajburg 8
5. Bajern 7
6. Bajer 7
7. Keln 7
8. Union 6
9. Hofenhajm 4
10. Lajpcig 3
11. Bohum 3
12. Arminija Bilefeld 3
13. Štutgart 3
14. Ajntraht Frankfurt 2
15. Augsbur 2
16. Grojter Firt 1
17. Borusija Mehengladbah 1
18. Herta 0

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво