Читај ми!

Partizan gost u Kragujevcu, Zvezda domaćin Proleteru

U prvoj utakmici nastavka 8. kola Superlige Srbije vodeći Partizan će gostovati Radničkom u Kragujevcu, Vojvodina je domaćin Metalcu, a Crvena zvezda dočekuje Proleter. Tokom nedelje igraće se preostala tri meča.

Posle pauze zbog reprezentativnih utakmica timovi Partizana i Crvene zvezde vraćaju se domaćem prvenstvu i žele da nastave seriju pobeda i da u dobrom raspoloženju dočekaju evropske utakmice, ali i "večiti derbi" koji se igra u narednom kolu.

Iako na gostovanju vodeći tim Partizana smatra se favoritom u meču sa Radničkim a šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević očekuje da tim to i opravda.

Meč u Kragujevacu biće početak važnog niza utakmica za crno-bele, koji već sledećeg četvrtka u grupnoj fazi Lige konferencija u gostima igraju sa Anortozisom, a nakon toga sledi večiti derbi protiv Zvezde u Humskoj.

Ka večitom derbiju je već usmeren i tim Crvene zvezde koji meč na svom terenu sa Proleterom smatra za odličnu uvertitu pred mečeve sa Bragom i Partizanom.

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković istakao je da će svi igrači biti u konkurenciji za meč i da očekuje sigurnu pobedu.

U jučerašnjim utakmicama vodeći TSC je na gostovanju Spartaku u lokalnom derbiju podelio bodove u duelu bez golova, a Napredak je na svom terenu nadigrao Radnik sa 1:0.

Osmo kolo Superlige Srbije završava se u nedelju kada su na programu još tri utakmice. Od 16:55 Kolubara će dočekati Novi Pazar, odnosno niški Radnički ekipu Voždovca, dok će od 19:00 Mladost ugostiti Čukarički i pokušati da upiše prve bodove u novoj sezoni.

Linglong Superliga osmo kolo:

Petak:

Napredak - Radnik 1:0
Spartak - TSC 0:0

Subota:

Radnički Kragujevac - Partizan 16.00
Vojvodina - Metalac 16.00
Crvena zvezda - Proleter 20.00

Nedelja:

Kolubara - Novi Pazar
Radnički Niš - Voždovac
Mladost - Čukarički

Tabela:

1. Partizan 18
2. TSC 17
3. Crvena zvezda 16
4. Napredak 15
5. Spartak 12
6. Voždovac 12
7. Čukarički 10
8.Radnik 9
9. Vojvodina 8
10. Radnički Kragujevac 8
11. Kolubara 7
12. Radnički Niš 6
13. Proleter 5
14. Metalac 4
15. Novi Pazar 4
16. Mladost 0

субота, 21. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи