Читај ми!

Pao Peleov rekord - Mesi najbolji strelac Južne Amerike

Sa tri postignuta pogotka na utakmici protiv Bolivije, argentinski fudbaler Lionel Mesi nadmašio je rekord čuvenog Pelea i postao najbolji strelac u istoriji južnoameričkog internacionalnog fudbala.

Argentinac je het-trikom u pobedi od 3:0 nad Bolivijom obišao legendarnog Pelea, koji je sa 77 golova u dresu Brazila bio najbolji strelac Južne Amerike.

Mesi je u svom 153. nastupu za Argentinu sa nova tri gola stigao do 79 pogodaka u dresu nacionalnog tima.

Postao je najbolji strelac u istoriji južnoameričkog internacionalnog fudbala, ali i najbolji strelac KONMEBOL kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - došao je do brojke od 26 i nadmašio Luisa Suareza koji je ostao na 25 golova.

Argentina je na sigurnom putu ka Svetskom prvenstvu u Kataru pošto posle osam odigranih mečeva u kvalifikacijama ima pet pobeda, tri remija i nijedan poraz.

Argentinci su nakon utakmice na "Monumentalu" konačno sa navijačima proslavili i osvajanje trofeja Kopa Amerika, a Mesi je tokom slavlja i zaplakao.

Na legendarnoj "Marakani" u Rio de Žaneiru, Argentina je u julu ove godine pobedila Brazil u finalu i došla do pehara namenjenog najboljoj ekipi kontinenta - prvi put posle 1993. godine.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво