Читај ми!

Fifa razmišlja o Mundijalu na dve godine, Infantino sa bivšim fudbalerima u Dohi

Predsednik Fife Đani Infantino razgovarao je u Dohi sa nekadašnjim zvezdama svetskog fudbala o promeni kalendara međunarodnih takmičenja. Fifa razmatra mogućnost organizovanja Mundijala na svake dve godine.

Infantino je posle satanka sa fudbalskim legendama, između ostalih, Vengerom, Ronaldom, Robertom Karlosom, Trezegeom, Đorkaefom, Šmajhelom, Abidalom, govorio o potencijalnoj promeni fudbalskog kalendara.

Jedno od mogućih rešenja je i organizovanje Mundijala na dve godine, kako bi se smanjio broj bespotrebnih utakmica nacionalnih timova i kako bi igrači u toku sezone što manje putovali i menjali vremenske zone.

Prema rečima predsednika Fife, ideja o Mundijalu na dve godine još je u fazi kada se o njoj razmišlja kroz razgovore sa bivšim fudbalerima, sadašnjim reprezentativcima i navijačima.

Ipak, na poslednjem Kongresu Fife je za pokretanje razgovora o takvom projektu glasalo 166 od ukupno 211 članova Svetske kuće fudbala.

Sadašnji kalendar međunarodnih takmičenja na snazi je do 2024. godine, a promene, ma kakve bile, mogu biti uvedene tek posle tog datuma.  

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво