Читај ми!

Hrvati se nemilosrdno osvetili Sloveniji, Bosanci ostali bez pobede u 95. minutu

Fudbaleri Hrvatske pobedili su ubedljivo Sloveniju u Splitu rezultatom 3:0, dok reprezentativci Bosne i Hercegovine i Crne Gore nisu uspeli da osvoje po tri boda na domaćem terenu protiv Kazahstana odnosno Letonije.

Hrvati su pobedili Sloveniju rezultatom 3:0 i tako se nemilosrdno osvetili Slovencima za poraz koji su im naneli u Ljubljani u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Strelac prvog gola na splitskom Poljudu bio je Marko Livaja u 33. minutu utakmice. Juranović je odličnim centaršutem uposlio Pašalića čiji je udarac glavom zaustavila stativa, ali se lopta odbila pravo na glavu Livaji, koji je smestio u prazan gol.

Pašalić je udvostručio je prednost Hrvatske u 66. minutu, nakon što ga je odličnom loptom u petercu pronašao Ivan Perišić.

U sudijskoj nadoknadi Hrvati su postigli i treći gol. Oršić je odlično centrirao na drugu stativu, a Vlašić je u padom glavom pogodio za 3:0. Činilo se da je u ofsajdu, ali je VAR pokazao drugačije.

Hrvatska sada ima 13 bodova i sa Rusijom, koja je pobedila Maltu 2:0, deli prvo mesto u Grupi H. Slovenci su do sada sakupili samo sedam bodova i sve su dalje od mesta koje vodi u Katar.

Bosna i Hercegovina ostala bez pobede u Zenici

Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je samo bod na domaćem terenu u veoma uzbudljivoj i sadržajnoj utakmici sa Kazahstanom u Zenici.

Kazahstanci su poveli nakon prvog kornera na utakmici. Loše je reagovala odbrana domaćih nakon centaršuta, a Islambek Kuat je pogodio za vođstvo gostiju na Bilinom polju.

Miralem Pjanić je izjednačio sa penala u 73. minutu meča, nakon što su sudije iz VAR sobe tri minuta proveravale odluku glavnog arbitra da dosudi kazneni udarac.

Nastavili su fudbaleri Bosne i Hercegovine da napadaju i stvaraju šanse, što se isplatiklo u 85. minutu, kada je gol glavom, nakon što je Pjanić izveo korner, postigao Luka Menalo.

Do kraja susreta Zmajevi su pokušali da sačuvaju stečenu prednost, ali je Zainutdinov u 95. minutu iz slobodnog udarca iskosa sa desne strane šutirao u Šehićev ugao i pogodio za konačnih 2:2.

Bosna i Hercegovina sada, kao i Kazahstan, ima tri boda u Grupi D, ali i utakmicu manje od drugoplasirane Ukrajine, a dve manje od Francuske koja je na čelu tabele. 

Letonija odolela Crnoj Gori

Ni reprezentacija Crne Gore nije uspela da pobedi Letoniju u Podgorici. Utakmica je završena bez postignutih golova.

Ovo je drugi remi crnogorskih fudbalera u grupi, u kojoj su upisali i po dva trijumfa i poraza. 

Crnogorci su propustili dobru priliku da nakon ubedljive pobede Holandije nad Turskom (6:1), preskoče Turke na tabeli Grupe G i približe se poziciji koja ih vodi na Svetsko prvenstvo u Kataru.

U grupi u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije, Portugalije je ranije danas ubedljivo savladala u tim Azerbejdžana sa 3:0, iako je Kristijano Ronaldo propustio utakmicu u Bakuu.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара