Читај ми!

"Orlovi" se ispromašivali u Dablinu, Irci u finišu oteli bod

Srbija je u Dablinu odigrala jedan od najboljih mečeva u novijoj istoriji, ali na kraju se u Beograd vraća samo sa jednim bodom u džepu - 1:1. "Orlovi" poveli golom Sergeja Milinković-Savića, autogol Milenkovića doneo Ircima izjednačenje. Junak meča je golman Irske Bazunu, koji je imao čak devet odbrana.

Prosto je neverovatno kako se fudbaleri Srbije nisu vratili iz Dablina sa tri boda - Irska je u samom finišu srećno došla do pogotka i jednog boda 1:1.

Imali su "orlovi" lepu igru, opasne napade, dobre prilike za gol, čak i poveli, ali je sve to prosuto u jednom trenutku dekoncentracije i loše reakcije odbrane.

Čak 19 udaraca ka golu Irske uputili su srpski fudbaleri, čak devet u okvir gola, na kojem je stajao večeras mađioničar Gevin Bazunu.

Mladi golman Irske i engleskog trećeligaša Portsmuta pravio je čuda na golu i sprečio pravu katastrofu svog tima. Na kraju, ispostaviće se, zaslužniji je za bod Irske više od svih ostalih saigrača zajedno.

Srbija je od prvog minuta preuzela terensku inicijativu. Nemanja Gudelj i Sergej Milinković-Savić dominirali su na srdini terena, Tadić dirigovao završnicom napada, a Mitrović i Vlahović vodili veliku borbu za snažnim irskim štoperima.

Selektor Stojković odlučio je da počne meč sa dva napadača - i nije pogrešio.

Veliki problem bio je što lopta nije htela u gol, a još veći što je na njemu stajao mladi Bazunu.

Ipak, Srbija je došla do vođstva u 20. minutu. Tadić je izveo korner, popularni SMS bio najviši u skoku na prvoj stativi i glavom prosledio loptu u gol Irske.

Ređali su se lepi napadi Srbije - Tadić, Kostić i Đuričić bili su raspoloženi za kreaciju, nešto manje Mitrović i Vlahović, ali je posle prvih 45 minuta izgledalo da novi pogodak "visi u vazduhu".

U drugom poluvremenu tempo je bio znatno mirniji, ali ni to nije sprečilo "orlove" da stvore veliki broj šansi pred irskim golom.

Bazunu je branio sve - udarce Mitrovića (dvaput), Radonjića, Kostića, a onda je u 87. minutu usledila kazna za sve promašene prilike.

Posle jednog prekida stvorila se gužva u kaznenom prostoru Rajkovića. Sergej Milinković-Savić pokušao je da otkloni opasnost, ali je loptom pogodio Milenkovića, a ona se otkotrljala u mrežu.

Pokušali su Irci da iskoriste momentum i dođu do kompletnog preokreta, ali je Rajković sjajnom intervencijom spasao katastrofu.

U poslednjim trenucima Nemanja Gudelj pogodio je prečku i to je bilo poslednje što su "orlovi" uradili na "Aviva" stadionu u Dablinu.

Posle pet odigranih mečeva, Srbija je osvojila 11 bodova i sada je drugoplasirana na tabeli Grupe A sa dva boda manje u odnosu na Portugaliju.

Irska je doška do drugog boda u takmičenju i zauzima četvrto mesto, iza Luksemburga, a ispred poslednjeplasiranog Azerbejdžana.

Do kraja kvalifikacija Srbija igra još tri meča, protiv Azerbejdžana u Beogradu (12. oktobar), Luksemburga (9. oktobar) i Portugalije (14. novembar) u gostima, a upravo taj poslednji meč odlučiće ko će u Katar sa prvog mesta u grupi, a ko u baraž sa drugog.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво