Читај ми!

Severna Makedonija odolela naletima “orlića“

Reprezentativci Srbije i Severne Makedonije odigrali su nerešeno 0:0. u meču drugog kola Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Mladi repretentativci Srbije nakon poraza u prvom kolu od Ukrajine (0:1), nadigrali su selekciju Severne Makedonije, ali je izostala realizacija i tako su zabeležili samo jedan bod. Naša selekcija nije uspela da realizuje jedanaesterac u prvom poluvremenu.

Izuzetno uzbudljiva fudbalska predstava. Obe ekipe krenule su po sva tri boda. Ređale su se šanse pred oba gola. Jak vetar pravio je problema igračima obe ekipe, pa je bilo dosta grešaka u predaji lopte.

Naša selekcija je bila konkretnija u napadu stvorila je više šansi, ali nisu uspeli da savladaju golmana protivnika.

Prvo poluvreme dolenelo je nekoliko prilika, ali su mreže mirovale. Najveću šansu za vođstvo propustili su naši reprezentativci u 35. minutu iz jedanaesterca. U kaznenom prostoru oboren je Milosavljević.

Tedić je šutirao, ali je Denkoviski odbranio njegov udarac. Na loptu je naleteo Milosavljević, ali je golman domaćina zaustavio i njegov pokušaj.

Nastavili su reprezentativci Srbije da napadaju, stvorili su još nekoliko prilika, ali nije bilo promene rezultata.

Drugo poluvreme donelo još bolju igru „orlića". Stvoreno je par sjajnih prilika pred golom protivnika, ali je odbrana gostiju uspela da sačuva svoj gol.

U drugom delu igre domaćin se oprdelio da čuva svoj gol, a svoju šansu tražio je u kontranapadima. Makedonci su uspeli u par navrata da zaprete, ali je odbrana Srbije bila na mestu, pre svih golman Gordić, koji je u par navrata u situaciji jedan na jedan sa protivničkim napadačima izašao kao pobednik.

U finišu susreta ozbiljnije je zapretio domaćin, ali nije bilo promene rezultata. Na kraju podela bodova.

Pored ove dve selekcije u Grupi H su još Francuska, Farska Ostrva, Ukrajina i Jermenija. U trećem kolu naša selekcija gostuje u Jermeniji.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво