Читај ми!

Gol Gajića doneo Zvezdi tri boda protiv Napretka, protiv Šerifa mora bolje

Pogotkom Milana Gajića, Zvezda je na stadionu "Rajko Mitić" savladala ekipu Napretka i došla do 10. boda u Linglong Superligi. Crveno-beli imali terensku inicijativu, ali nisu stvarali šanse. Stanković odmorio neke igrače pred revanš meč sa Šerifom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Uspela je Zvezda da zabeleži treću pobedu u četvrtom kolu Linglong Superlige, u Beogradu je minimalnim rezultatom savladan Napredak.

Strelac jedinog gola bio je Milan Gajić u 77. minutu, posle odličnog centaršuta Bena.

Zvezda je bila bolji rival od Napretka. Imali su crveno-beli ternsku inicijativu, imali više udaraca ka golu protivnika, izveli čak 14 kornera, ali utisak je da izabranici Dejana Stankovića mogu mnogo bolje.

Napredak se pokazao kao tvrda, žilava ekipa, povremeno su Kruševljani pretili iz kontranapada, ali nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku pred golom Borjana.

U prvih 45 minuta crveno-beli su imali nekoliko poluprilika, preko Degeneka, Falka i Petrovića, ali golman Šuljagić nije imao većih problema da ukroti udarce Zvezdinih igrača.

Stanković je na ovom meču odmarao Kataija, Dionija, Pankova, dok je Ivanić zaigrao u drugom poluvremenu... Prvi start u sezoni zabeležio je Miloš Degenek, priliku je dobio je i Francuz Bakajoko, dok su u nastavku u igru ušli i mladi Gavrić, Nikolić i Krstović.

Zaigrala je Zvezda nešto energičnije u drugom poluvremenu, ali je odbrana Napretka dugo odolevala. Tačnije, sve do 77. minuta.

Ben je centrirao Gajiću na drugu stativu, a desni bek Zvezde pobegao defanzivcima Napretka i glavom poslao loptu u mrežu Šuljagićevog gola.

Napredak nije imao snage, a ni umeća da do kraja meča ugrozi gol crveno-belih, dok je Zvezda bila zadovoljna minimalnim vođstvom.

Utisak je da je Zvezda pokazala dovoljno da savlada Napredak, ali je veliko pitanje da li tim Dejana Stankovića ovakvom igrom može da se suprotstavi Šerifu, koji je u Beogradu pokazao da je ozbiljna ekipa.

Zvezda je trenutno prva na tabeli sa 10 osvojenih bodova, Napredak je peti sa šest bodova.

Raspored četvrtog kola Superlige:

Petak:

Radnički KG - Radnik 0:1

Crvena zvezda - Napredak 1:0

Subota:

Mladost - Spartak (18.55)

Metalac - Proleter (21.00)

Nedelja:

Kolubara - Čukarički (18.55)

Vojvodina - Voždovac (18.55)

Novi Pazar - Partizan (21.00)

Ponedeljak:

Radnički Niš - TSC (19.00)

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво