Читај ми!

Zvezda nadigrala Mladost i u pobedničkom ritmu čeka Kairat

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost iz Lučana sa 1:0 u meču drugog kola Linglong Superlige Srbije. Susret na stadionu "Rajko Mitić“ posmatralo je 12.500 gledalaca.

Crvena zvezda je iz drugog pokušaja uspela da ubeleži sva tri boda na svom stadionu, savladana je Mladost. Crveno-beli su konstantno napadali, stvarali šanse, ali je izostala realizacija. Gost se branio, a sjajan je na golu bio Milović. Ipak domaćin je uspeo da probije bedem gostiju i zabeleži važnu pobedu pred revanš meč Kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kairata.

Nije se Zvezda zadovoljila sa samo jednim golom, nastavila je sa napadima. Međutim opšti je utisak da crveno-beli ove sezone nisu tako opasni iz prekida, kako je bilo u predhodnoj sezoni. Vidan je izostanak Milunovića koji je na sebe vukao odbranu protivnika.

Crveno-beli su od samog starta preuzeli inicijativu. Mladost je retko uspevala da pređe sredinu terena. Gost je vrebao svoju šansu iz kontranapada. U prvom delu igre crveno-beli su imali 73% posed lopte, što je ujedno ocrtalo stanje na terenu.

Nekoliko pokušaja Zvezde, ali nije bilo završnice. S druge strane gosti su u dva navrata imali prilike da iz kontre ozbiljnije zaprete Borjanu. Mladost se disciplinovano branila a sjajan je na golu bio Milović koji je uspeo da osujeti nekoliko pokušaja domaćina.

Ipak, crveno-beli su uspeli da probiju bedem gostiju. Zvezda je povela u 45. minutu. Ivanić je dodao do Kataija, ovaj mu je vratio loptu a Ivanić je opalio sa oko 18 metara i pogodio mrežu Milovića.

Zvezda se nije zadovoljila sa samo jednim golom u mreži gostiju. Nastavila je i u drugom poluvremenu da pritiska protivnika, stvorila je nekoliko prilika, ali nije bilo promene rezultata.

U 58. minutu crveno-beli su postigli pogodak, koji je poništen zbog ofsajda u kome se našao Katai. Mrežu je zatresao Falko.

Nastavila je Zvezda da preti a Mladost da se organizovano brani. Kako je vreme odmicalo pao je i tempo igre. Gost je pokušao da dođe do gola, međutim svi prilazi su bili zatvoreni, tako da Borjan nije imao posla pogotovo u drugom poluvremenu. Jedini put kada je morao da interveniše bio je pokušaj mladog Jojića sa oko 15 metara iskosa sa desne strane.

Crveno-beli, pre svih Katai, propustili su još nekoliko izglednih prilika, tačnije golman Milović je uspeo da odbrani svoj gol.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Ovako je protekao meč. 

Superliga Srbije 2. kola Superlige:
Petak:
Radnički 1923 - Spartak 3:2
Voždovac - Proleter 2:1

Subota:

Radnički Niš - Napredak 4:2
Crvena zvezda - Mladost 1:0

Nedelja:

18.55 Metalac - TSC
21.00 Vojvodina - Partizan

Ponedeljak:
19.00 Kolubara - Radnik

Odloženo:
Novi Pazar - Čukarički

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво