Читај ми!

Kiks Zvezde na startu sezone, Vojvodina se odbranila u Beogradu

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine odigrali su nerešeno bez postignutih golova na stadionu "Rajko MitiĆ"u meču prvog kola nove sezone Superlige Srbije.

Odličan, sadržajan. dinamičan i uzbudljiv meč odigrali su Crvena zvezda i Vojvodina, uprkos tome što nije viđen postignut gol.

Crvena zvezda nije iskoristila pregršt šansi na solidno popunjenom stadionu "Rajko Mitić", dok se sa druge strane Vojvodina dugo, ali uspešno branila.

Izabranici Slavoljuba Đorđevića su već u 15. sekundi susreta uputili udarac, ali je šut Čovića otišao pored gola Borjana.

Zvezda je u narednih nekoliko minuta sticala prednost u posedu lopte, a kako je vreme prolazilo, bivala sve opasnija i konkretnija.

Domaćin je stvorio nekoliko opasnih situacija i prilika pred golom rivala, ali je nedostajalo koncentracije u završnici. 

Golman gostiju Simić odlično je reagovao kod udaraca Krstičića, Ivanića i Kataija, dok je šut Bena u samom finišu prvog dela zaustavila stativa. 

Utakmica se dodatno otvorila u drugom delu, u kojem je Zvezda imala potpunu dominaciju, stvarala šanse, a Vojvodina svoje prilike pravila nakon kontri.

U nekoliko navrata je domaćin propustio ogromne prilike za postizanje gola. 

Ben je promašio verovatno i najbolju šansu u dotadašnjem delu meča, kada je sa dva ili tri metara udaljenosti od gola, prebacio isti.

Gosti su uspeli u par situacija da iskoriste prostor koji je Zvezda ostavljala na svojoj polovini, ali su se u kontrama uglavnom spetljali Simić, Novevski i Maksimović. 

U poslednjih 30-ak minuta meča, gledala se potpuna opsada gola Vojvodine, koja se branila sa svih 11 igrača. 

Vreme je odmicalo, šanse su se ređale, a pritisak domaće publike sa tribina rastao.

Trener Zvezde Dejan Stanković u finišu je rešio da napadne sa svim raspoloživim sredstvima, pa su na teren ušli i Falko i Pavkov. 

Upravo je Milan Pavkov je imao sjajnu šansu pet minuta pred kraj susreta, kada ga je odlično proigrao Katai, ali je napadač crveno-belih sa pet metara šutirao pravo u golmana Simića.

Igralo se sedam minuta u sudijskoj nadoknadi, ali su se izabranici Slavoljuba Đorđevića uspešno i disciplinovano branili, pa je rezultat ostao 0:0.

Superliga Srbije, 1.kolo:

Petak:

Čukarički - Voždovac 2:1
Crvena zvezda - Vojvodina 0:0

Subota:

TSC - Novi Pazar 18.55
Proleter - Partizan 21.00

Nedelja:

Spartak - Radnički Niš 18.55
Mladost - Radnički 1923 21.00

Ponedeljak:

Radnik - Metalac 18.55
Napredak - Kolubara 21.00

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво