Читај ми!

Najveći debakl u istoriji podgoričke Budućnosti

Fudbaleri podgoričke Budućnosti završili su takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona već u prvom kolu i doživeli najubedljiviji poraz u istoriji kluba na evropskoj sceni. Šampion Crne Gore je u revanšu poražen od Helsinkija rezultatom 4:0, što im je najteži poraz otkad nastupaju u međunarodnim takmičenjima. Nakon poraza u prvom meču u Finskoj od 3:1, plavo-beli su doživeli novi neuspeh i pohod na Evropu završili debaklom od 7:1.

Aktuelna generacija je postavila negativni rekord Budućnosti, pošto su prethodno najubedljiviji porazi bili od Bajera iz Leverkuzena 1995, odnosno La Korunje deset godina kasnije – oba rezultatom 3:0.

Sada su primili jedan više, a strelci za goste bili su Valenčić, Žair i Riski dva puta.

Budućnost je protekle sezone dominantno osvojila duplu krunu – u domaćem prvenstvu je do titule došla sa 28 bodova više od Sutjeske, potom na žrebu za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona bila nosilac, ali će dvomeč sa Helsinkijem ostati crna stranica u istoriji podgoričkog kluba.

Budućnost avanturu nastavlja u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a protivnik u drugom kolu je Torshavn sa Farskih Ostrva.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво