Читај ми!

Buskets pozitivan na koronavirus, otkazan meč sa Litvanijom

Kapiten fudbalske reprezentacije Španije Serhio Buskets bio je pozitvan na koronavirus samo osam dana pre prve utakmice Španaca na Evropskom prvenstvu protiv Švedske. Zbog Busketsovog pozitivnog nalaza, otkazana je poslednja provera "crvene furije" pred start Eura sa selekcijom Litvanije, koja je trebalo da se odigra u utorak.

Fudbaler Barselone, svi igrači i članovi stručnog štaba sa kojima je bio u kontaktu smešteni  u izolaciju, a FS Španije je o tome objavio saopštenje na društvenim mrežama.

"Medicinske službe FS Španije usvojile su sve neophpodne mere u slučaju ovih karakteristika u skladu sa protokolima koje su uspostavili i Ministarstvio zdravlja i Uefa, tako da je fudbaler napustio bazu reprezentacije medicinskim vozilom", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Španije.

Kako se prenosi, igrači i radnici sa kojima je Buskets bio u kontaktu, moraće u izolaciju.

Ostali reprezentativci su na testu bili negativni, ali će Buskets kao i nekoliko igrača sa kojima je bio u najbližem kontaktu, biti u izolaciji.

Selekcija Litvanije će u pripremnom meču odmeriti snage sa selekcijom Španije do 21 godine.

Zanimljivo je da je Fudbalski savez Španije dva puta zahtevao od Ministarstva zdravlja da se omogući vakcinacija reprezentativaca i članova stručnog štaba, ali oni još nisu vakcinisani.     

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво