Читај ми!

Premijerligaši javno zahtevaju od Florentina Pereza da odustane od Superlige

Šest premijerligaških klubova, inicijalno umešanih u osnivanje sada već dobrano zloglasne Superlige, planiraju da zvanično traže od Florentina Pereza da ugasi kompaniju kreiranu radi pokretanja projekta.

Sredinom aprila Mančester Junajted, Mančester Siti, Čelsi, Liverpul, Arsenal i Totenhem, zajedno sa Interom, Milanom, Juventusom, Atletiko Madridom, Real Madridom i Barselonom, objavili su pokretanje novog evropskog takmičenja, imenujući Pereza za predsednika.

Ideja je bila takmičenje koje će zameniti Ligu šampiona, a koje bi imalo zatvoreni karakter. Međutim, samo nekoliko dana kasnije, posle opštih protesta i protivljenja, ideja je odbačena.

Dok je nekoliko klubova, upravo u Engleskoj, ovo shvatilo kao potrebu da navijače i javnost njima naklonjenu uključi u same strukture odlučivanja u klubovima, Real Madrid, Barselona i Juventus ostali su dosledni prvobitnoj ideji.

Upravo zato engleski klubovi, obavestivši i Inter, Milan i Atletiko Madrid, žele zvanično od Pereza da traže da raspusti kompaniju.

Kako prenosi I-Es-Pi-En (ESPN), kada Perez primi ovaj zahtev, imaće između dve i četiri sedmice da sazove sastanak borda svih članova, kako bi odluka o prestajanju postojanja kompanije i zvanično bila doneta.

Ukoliko Perez odbije to da uradi, premijerligaši planiraju da pokrenu pravni postupak protiv njega. U ovom trenutku, važno je istaći, nije poznato koliko je zapravo glasova potrebno da se to ostvari, odnosno da li zaista sve može da se okonča bez sudova.

Uefa je sa svoje strane prihvatila korake koje su klubovi preduzeli da se distanciraju od ovog takmičenja, ali je pokrenula disciplinski postupak protiv Barselone, Juventusa i Real Madrida.

Havijer Tebas, predsednik La Lige i neko ko se žestoko protivi Superligi, izjavio je da veruje da bi Uefa mogla naprosto da ne registruje Real Madrid i Barselonu za svoja takmičenja.

Žoan Laporta, predsednik Barselone, istakao je da on i njegov klub ne planiraju da promene stav.

"Ne želim da se izvinjavam jer razmišljam. Ukoliko nas kazne, žalićemo se Sudu za arbitražu u sportu i sigurno ćemo pobediti", rekao je Laporta.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи