Читај ми!

Barselona krenula sa pojačanjima, predstavljen Aguero

Argentinski napadač i doskorašnji član Mančester sitija Serhio Aguero, novo je pojačanje Barselone, saopštio je katalonski klub.

"Nova era" Barselone, koju je najavio predsednik Đoan Laporta je otpočela, a prvo pojačanje za narednu sezonu je Serhio "Kun" Aguero.

Aguero u redove "blaugrane" dolazi iz Sitija, sa kojim je neuspešno odigrao finale Lige šampiona prošle nedelje, pošto su "građani" poraženi od Čelsija sa 1:0.

Argentinski napadač prvi je potez nove/stare uprave kako bi pojačali redove za narednu sezonu, ali prvenstveno zadržali Lea Mesija u klubu u kojem je ponikao.

Aguero, koji je Mesijev kum, je u Barselonu došao bez obeštećenja, pošto mu je istekao ugovor sa Sitijem.

Španski i katalonski mediji navode da su dve strane dogovorile saradnju do 2023. godine, vrednu oko pet miliona evra godišnje. 

Argentinski napadač jedan je najvećih igrača u istoriji kluba sa "Etihada" – najbolji je strelac sa 260 pogodaka na 390 utakmica, osvajač pet šampionskih titula, što je samo deo kolekcije od 15 trofeja koje je pokupio prethodne decenije.

Najbolji je strelac stranac ikada u Premijer ligi i sa 184 gola drži šestu poziciju večne liste golgetera u engleskom šampionatu.

Pored Aguera, očekuje se da u Barselonu stignu i Memfis Depaj, Erik Garsija i Džordžino Vajnaldum, svi bez obeštećenja i kao slobodni agenti, što predstavlja odgovor uprave na novonastalu finansijsku krizu u klubu.

Na zvaničnom sajtu kluba, najavljeno je da će predstavljanje mladog štopera Garsije biti u utorak.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи