Читај ми!

Juventus nadigrao Atalantu u finalu Kupa Italije i spasio sezonu

Fudbaleri Juventusa savladali su Atalantu sa 2:1 (1:1) u finalu Kupa Italije i tako osvojili 14. trofej u ovom takmičenju.

Juventus je bio bolji rival u ovom finalu. Nakon neodbranjene titule i relativno blede partije u Ligi šampiona "stara dama" je osvajanjem kupa spasila sezonu. Juventus je nakon nerešenog prvog poluvremena u nastavku taktički bio mnogo bolji, stvorio je nekoliko prilika, iskoristio jednu i stigao do zaslužene pobede.

U prvom delu igralo se otvoren na obe strane, bez preteranog taktiziranja. Ređele su se šanse pred oba gola, ali odbrane su dugo odolevale. Ipak u prvom delu viđena su dva gola.

Juventus je poveo u 31. minutu. Posle akcije "stare dame" lopta je u šesnaestercu stigla do Mekkenija koji je prosledio do Kuluševskog na desnoj strani, a ovaj je sjanim udarcem pogodio suprotni ugao gola Atalante.

Atalanta je uspela da izjednači u 42. minutu. Malinovski je dobio loptu na oko 15 metara po sredini gola i snažnim i preciznim udarcem pronašao put lopti do mreže.

Atalanta je pokušala da stigne do preokreta do odlaska na odmor, stvorila je još nekoliko prilika, ali nije bilo promene rezultata.

Nastavak je doneo nešto sporiju i oprezniju igru na obe strane. Ulog je bio veliki pa su obe ekipe pre svega pokušavale da sačuvaju svoj gol. U takovoj igru Juventus se bolje snašao i više je pretio po gol protivnika.

U 60. minutu Juventus je propustio stopostotnu priliku. Kijeza je primio loptu u petercu, pucao je ka golu, golman je već bio savladan, ali se njegov pokušaj odbio od stativu i Atalanta je sačuvala mrežu.

Pet minuta kasnije Ronaldo je bio u dobroj prilici, uspeo je da se izbori za loptu u petercu, ali ne i da je dobro zahvati pa golman Golini nije imao većih poteškoća da je uhvati.

Juventus je uspeo da zatvori sve prilaze ka golu Bufona, pa igrači Atalante nisu uspeli da stvore ozbiljniju priliku.

"Stara dama" je ponovo povela u 73. minutu. Sjajnu akciju započeo je Kijeza na levoj strani, na ivici šesnaesterca pronašao je Pokuševskog, koji mu vraća loptu, Kijeza se našao sam ispred golmana Atalante i u situaciji jedan na jedan izašao kao pobednik.

Posle primljenog gola Atalanta je zaigrala nešto agresivnije. Kako je vreme odmicalo nervoza je bila sve prisutnija. Atalanta je stvorila nekoliko prilika, ali izostala je realizacija. Tačnije odbrana Juventusa je odlično funkcionisala.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata pa je Juventus osvojio trofej.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво