Читај ми!

Duel “odmetnika“, Real i Čelsi u borbi za finale

Fudbaleri Reala i Čelsija igraju prvi meč polufinala Lige šampiona. Duel u Madridu igra se od 21.00. Tok meča pratite na našem portalu.

Meč do koga je malo falilo da ne dođe. Dvomeč "odmetnika" iz Uefe odlučiće prvog finalistu Lige šampiona. Obe ekipe imaju svoje adute za plasman u finale. Ko će stići do cilja ostajeda se vidi?

Još se nije stišala bura oko formiranja Superlige Evrope,a predstoje nam polufinalni dueli Lige šampiona, i dalje najelitnijeg takmičenja u Evropi. Pokušaj formiranja takmičenja za bogate klubove je propao samo dva dana nakon formiranja. Uefa je ekspresno regovala, navijači su odigrali važnu ulogu i Superlige nema. Bar za sada.

Jedan od najvećih zagovornika lige bogatih, vlasnik Reala, Florentino Perez sada strahuje da će posle njegovog sukoba sa prvim čovekom evropskog fudbala Aleksandrom Čeferinom, predsednik Uefe delegirati sudije koje će sprečiti Real da se domogne finala.

Naravno, to je samo pritisak na sudije u pokušaju da se izdejstvuje domaćinsko suđenje. Sve će morati da se prikaže na terenu a VAR je taj koji pomaže da suđenje bude pošteno. Pogotovo što je sa druge strane još jedan "dezerter" engleski Čelsi.

Zanimljivo, ovo je prvi duel ova dva kluba u Ligi šampiona, do sada su igrali dva puta u evropskim takmičenjima. Davne 1971 u finalu Kupa Kupova 1971. godine, a poslednji međusobni duel igrali su 1998. godine u finalu Superkupa Evrope. Pobedu je slavio Čelsi rezultatom 1:0.

Kako je sezona odmicala Čelsiju su davane male šanse da može da se domogne Lige šampiona kroz Premijer ligu, a i najverniji navijači ih nisu videli u polufinalu najelitnijeg takmičenja. Ipak, desilo se čudo, a to čudo se zove Tomas Tuhel. Njegovim dolaskom Čelsi je preporođe, na neki način postao je drugi tim, u pozitivnom smislu.

Plavci su uspeli da se popnu na tabeli Premijer lige i uđu među četiri najbolja i na dobrom su putu da obezbede takmičenje u Ligi šampiona naredne godine.

Čelsi je u četvrtfinalu Lige šampiona nadigrao Porto i stigao do polufinala. Nisu briljirali na tim mečevim, ali stigli su do cilja. Večeras treba da potvrde da su kadri da mogu da se bore i za ušati pehar.

Domaćin večerašnjeg duela je u borbi za polufinale nadigrao još jedan engleski klub, Liverpul. Zinedin Zidan sigurno sprema dobitnu formulu i za Čelsi. Ipak strateg Reala ima problema sa sastavom. Velverde je u izolaciji zbog koronavirusa. Zbog povrede van konkurencije su Ramos, Vaskez i Mendi.

Ollakšanje su doneli rekovalescenti Karvahal, Varan i Azar. Tu je i Kros čija povreda, ispostavilo se, nije bila teže prirode pa će Modrić i Kazemiro imati njegovu podršku.

Igraju se dva meča tako da će polufinalista biti poznat nakon duela u Londonu.

Prvi meč igra se večeras od 21.00 na stadionu Alfredo di Stefano. Tok meča pratite na našem portalu.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво