Читај ми!

LE: Dinamo bez novog čuda, Viljareal, Junajted i Arsenal u polufinalu

Fudbaleri Viljareala, Mančester junajteda i Arsenala pridružili su se Romi u polufinalu Lige Evrope. Dinamo Zagreb nije uspeo da napravi novo čudo i još jednom je poražen od Viljareala (2:1), Junajted je i na svom stadionu savladao Granadu 2:0, dok je Arsenal bio ubedljiv protiv Slavije u Pragu – 4:0.

Poznati su i polufinalni parovi – Roma, koja je eliminisala Ajaks našeg Dušana Tadića, na megdan će "crvenim đavolima", dok će Arsenal igrati protiv Viljareala.

Duel u Španiji domaćin je dočekao u boljem raspoloženju, pošto je savladao Dinamo u Zagrebu minimalnim rezultatom, a ekipa Unaja Emerija je već do poluvremena rešila pitanje pobednika.

"Žuta podmornica" je u 36. minutu povela preko Paka Alkasera, da bi Đerara Moreno u 43. pogodio za velikih 2:0 i tako je bilo jasno da se završava evropska bajka "modrih".

Jedino što su gosti uspeli jeste da ublaže poraz u drugom poluvremenu, strelac je bio Mislav Oršić koji je bio heroj u prethodnoj rundi protiv Totenhema.

Junajted je dočekao Granadu sa velikom prednošću iz prvog susreta (2:0) i gotovo iz prvog pravog napada "overio" polufinale drugog po jačini evropskog takmičenja.

Luk Šo je centrirao sa levog boka, Pol Pogba skočio i zahvatio loptu glavom, ona je pala na volej usamljenom Edinsonu Kavaniju, koji je sa penala šalje u donji levi ugao.

U završnici je Hesus Valjeho zatresao sopstvenu mrežu za ukupnih 4:0 u dvomeču.

Srpski vezista Nemanja Matić odigrao je čitav meč u ekipi Olea Gunara Solskjera.

U najtežoj poziciji pred revanš bio je Arsenal jer je odigrao samo 1:1 u Londonu sa Slavijom iz Praga, ali je sve to anulirao u nekoliko minuta sredinom prvog poluvremena u Pragu.

"Tobdžije" su za šest minuta postigle tri pogotka i tako obezbedile da dva predstavnika Premijer lige budu u polufinalu Lige Evrope, baš kao što je to slučaj sa Ligom šampiona.

Prvo je poništen pogodak Emila Smita Roua, koji je nekoliko trenutaka kasnije asistirao Pepeu za vođstvo. Potom je Aleksandr Lakazet sigurno izveo penal, pre nego što je Bakajo Saka potpuno nokautirao Čehe.

Konačan rezultat je u nastavku postavio Lakazet, koji je u odsustvu Pjer-Emerika Obamejanga bio kapiten Arsenala.

Polufinalne utakmice na programu su 29. aprila i 6. maja.

Finale će biti igrano 26. maja u poljskom Gdanjsku.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво