Kasni pogodak Porta, Čelsi u polufinalu Lige šampiona

Fudbaleri Porta savladali su Čelsi 1:0, u revanš meču četvrtfinalu Lige šampiona. Jedini gol u Sevilji postigao je Iranac Taremi, u poslednjim trenucima meča. Londonski tim plasirao se među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu zahvaljujući pobedi od 2:0 u prvom susretu.

Veliki posao ekipa Tomasa Tuhela odradila je u prvoj utakmici dve ekipe pre šest dana, pa je u revanšu ostalo da Čelsi kontroliše utakmicu i zadrži prednost, u čemu su "plavci" i uspeli.

Kao i pre šest dana, utakmica dve ekipe odigrana je u Sevilji, na stadionu "Sančes Pichuan", a o kvalitetu igre engleskog i portugalskog tima najbolje svedoči podatak da u prvih sat vremena nije viđen nijedan udarac u okvir gola.

Ekipa sa "Stamford bridža" kontrolisala je rezultat tokom čitavog meča, da bi Porto u samoj završnici uspeo da postigne pogodak i koliko-toliko zakomplikuje situaciju.

Strelac je bio Mehdi Taremi, ali vremena za drugi pogodak nije bilo, pa se Čelsi plasirao u polufinale Lige šampiona prvi put posle sedam godina.

Iranac je u 63. minutu zamenio našeg Marka Grujića, koji je na utakmici u Sevilji proslavio 25. rođendan.

U polufinale se plasirao i PSŽ uprkos porazu od Bajerna u revanš meču u Parizu.

Čelsi će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela između Reala i Liverpula. Španski tim prvi meč rešio je u svoju korist 3:1, a revanš je na programu u sredu na "Enfildu".

Poslednji duel četvrtfinala igra se u Dortmundu, gde Mančester siti brani protiv Borusije prednost od 2:1 iz prvog meča.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара