Borusija umalo uhvatila Siti na spavanju, Foden za mirniji revanš u Nemačkoj

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Borusiju iz Dortmunda sa 2:1, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Pobedonosni gol za "građane" postigao Fil Foden u 90. minutu meča na "Etihadu".

Siti je bio veliki favorit protiv Borusije u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. "Građani" su na kraju trijumfovali 2:1, ali malo je nedostajalo da Borusija napravi iznenađenje i neporažena napusti "Etihad".

Ekipa Pepa Gvardiole samo jednom je poražena u poslednjih 29 mečeva, a u osmini finala prilično lako je izašla na kraj sa Borusijom izMenhengladbaha, pa su mnogi očekivali ubedljiv trijumf protiv Dortmunda, koji u poslednje vreme ne igra sjajno.

Ipak, "milioneri" su pokazali sav talenat koji poseduju i pružili žestok otpor jednom od glavnih favorita za osvajanje ušatog pehara ove sezone.

Domaći su poveli u 19. minutu, kada su Marez i De Brujne iskoristili grešku Emrea Džana na sredini terena, a Belgijanac je preciznim udarcem savladao golmana Hica.

Bio je Siti olji rival u većem delu utakmice, dok su gosti periodično pretili preko Holanda i Belingema, igrača koji će u narednom periodu biti velike zvezde svetskog fudbala.

Gvardiola je meč započeo sa Bernardom Silvom na poziciji lažne devetke, ali je u poslednjih pola sata priliku da pokaže šta zna dobio Gabrijel Žezus i ta izmena je donela željeni rezultat.

Ipak, do gola su prvi stigli gosti. Marko Rojs je savladao Edersona i doneo veliko slavlje gostima, koji su se ponadali da mogu neporaženi da se vrate kući.

Ipak, u 90. minutu Gindogan je izbegao ofsdajd zamku, uposlio Fodena kojem nije bilo teško da zatrese mrežu i postavi konačan rezultat - 2:1.

Revanš meč na programu je za osam dana, 14. aprila, na čuvenom Vestfalenu. 

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво