Читај ми!

Ronaldo i portugalski mediji složni: Oštećeni smo

Njabolji fudbaler Portugalije, a po mnogima i sveta, Kristijano Ronaldo, oglasio se na Instagramu posle meča sa Srbijom (2:2) i istakao da njegov tim mora da podigne glavu i pored toga što je oštećen. Sa njim se slažu i svi sportski listovi u Portugaliji, koji su nepriznavanje gola okarakterisali kao skandal.

U fenomenalnom, sadržajnom i nadasve uzbudljivom meču na najvećem srpskom stadionu ”Rajko Mitić”, selekcije Srbije i Portugalije sinoć su odigrale nerešeno 2:2.

Dok je srpska javnost okrenuta pohvalama na račun sjajnog povratka iz minusa i odličnih pola sata igre u drugom poluvremenu, kao i isticanju rekorda koji je postavio napadač Aleksandar Mitrović, u Portugaliji vlada najblaže rečeno ljutnja.

Razlog je svakako nepriznat čini se regularan gol Kristijana Ronalda u nadoknadi vremena, kada je na gol liniji intervenisao štoper Stefan Mitrović.

Kristijano je odmah žustro reagovao kod pomoćnog sudije, zbog toga dobio i žuti karton, a nedugo zatim teren je napustio besan pre poslednjeg zvižduka baciši kapitensku traku na travu.

Posle meča je ipak bio blaži u objavi na Instagramu:

"Biti kapiten portugalskog tima jedan je od najvećih ponosa i privilegija u mom životu. Uvek dajem i daću sve za svoju zemlju, što se nikada neće promeniti. Ali postoje teška vremena sa kojima moramo da se nosimo, posebno kada osećamo da je cela nacija oštećena. Podignite glavu i suočite se sa sledećim izazovom odmah! Hajde, Portugalija!",napisao je kapiten "selesaa". 

Ni mediji u Portugaliji nisu krili bes zbog momenta iz nadoknade.

Rekord” je najdirektniji bio na naslovnoj strani sa natpisom ”Roubo!”, što u doslovnom prevodu znači krađa. 

"O Žogo" ima na naslovnoj ”VAR, slatki VAR” uz citiranje selektora Santoša da im je sudija Dani Makeli priznao da je pogrešio odmah posle meča, dok ”A Bola” pored tog detalja ističe da je njihova selekcije kumovala svemu time što nije uspela da mirno privede meč kraju na 2:0”.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво