Читај ми!

Ćabi Alonso od naredne sezone na klupi Menhengladbaha

Proslavljeni španski fudbaler Ćabi Alonso od leta bi trebalo da preuzme klupu Borusije iz Menhengladbaha.

Nekadašnji fudbaler Liverpula i Real Madrida igračku karijeru završio je 2017. godine igrajući za minhenski Bajern, a izgleda da će mu prvi ozbiljniji trenerski posao biti upravo u Bundesligi.

Ostrvski mediji prenose da je svojevremeno jedan od najboljih veznih igrača na svetu načelno prihvatio ponudu Borusije da na leto preuzme tim i zameni Marka Rozea.

Menhengladbah je odlično igrao u većem delu sezone, ali je u poslednjih 10 utakmica ekipa pretrpela osam poraza - eliminisana je iz Lige šampiona, a u Bundesligi zauzima tek 10 mesto na tabeli.

Ćabi Alonso trenersku karijeru počeo je vodeći mlađe kategorije madridskog Reala, a trenutno je na klupi drugog tima Real Sosijedada, koji se takmiči u trećoj španskoj ligi.

Nedavno se pojavila i informacija da bi Alonso mogao da preuzme i Liverpul, u kojem je pružao fantastične partije i osvojio Ligu šampiona 2005. godine, ali očigledno je Bundesligaš bio konkretniji.

Alonso je u karijeri osvojio dve Lige šampiona, bio je šampion Nemačke i Španije, a za nacionalnu selekciju upisao je 114 utakmica, postigavši 16 golova.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво