Читај ми!

Francuska liga brani igračima nastup za reprezentacije van granica EU

Francuska profesionalna liga (FLP) objavila je da prvoligaški i drugoligaški klubovi neće pustiti igrače koji budu pozvani u svoje reprezentacije da igraju u zemljama van Evropske Unije. Na spisku selektora Stojkovića za mečeve kvalifikacija za naredni Mundijal su trojica igrača koji nastupaju u Francuskoj.

Naredne sedmice počinju kvalifikacije za Mundijal u Kataru, a veliki broj reprezentacija susreće se sa velikim problemima oko sastavljanja spiskova, kao posledica pandemije koronavirusa.

Francuska profesionalna liga objavila je da klubovi Prve i Druge lige neće pustiti svoje igrače da nastupaju za nacinalne timove ukoliko se mečevi igraju van Evropske Unije, pošto bi ih čekao obavezan karantin po povratku u Francusku.

Na spisku novog selektora Srbije Dragana Stojkovića našla su se imena trojice igrača koji nastupaju u Francuskoj - Predrag Rajković (Rems), Stefan Mitrović (Strazbur) i Mihailo Ristić (Monpelje).

Po svemu sudeći, ova tri fudbalera neće biti u mogućnosti da se odazovu Piksijevom pozivu, a u narednim danima videćemo kako će reagovati ostali fudbalski savezi, odnosno da li će još neko zabraniti svojim igračima da nastupaju za nacionalne timove.

Srbija se 24. marta sastaje u Beogradu sa Republikom Irskom, tri dana kasnije rival je Portugalija, dok će 30. marta sastati sa Azerbejdžanom u Bakuu.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво