Читај ми!

Arsenal pobedio Olimpijakos, Totenhem bolji od Dinama iz Zagreba

Totenhem je savladao zagrebački Dinamo sa 2:0, Arsenal je pobedio Olimpijakos sa 3:1, Granada je bila sigurna protiv Moldea (2:0), ali ne koliko je Roma bila sigurna protiv Šahtjora (3:0) u mečevima osmine finala Lige Evrope.

Totenhem je slavio goloviam Harija Kejna. Ovo su bili njegovi 25. i 26. gol u svim takmičenjima ove sezone. Već sada je uspešniji nego u prethodne dve sezone, kada je postigao 24 pogotka.

Sa tome pridodatih 16 asistencija, nijedan engleski fudbaler nema sezonu kao napadač ekipe iz severnog Londona.

Osim ovih golova Totenhem je imao i još nekoliko odličnih prilika, čija realizacija bi ih verovatno već sada poslala u četvrtfinale Lige Evrope.

Arsenal je u veoma interesantnom meču savladao Olimpijakos sa 3:1. Napadao je engleski tim praktično neprestano od početka susreta.

Arsenal je imao pet udaraca u okvir gola u prvom delu meča. Samo jednom su ove sezone imali više udaraca u prvih 45 minuta - šest protiv Vest Bromviča u januaru.

Prvi gol bio je delo Martina Edegara. Pogodak mladog Norvežanina je ujedno i njegov prvi za Arsenal. Interesantno, on je 14. različiti strelac za Arsenal u Ligi Evrope ove sezone, po čemu je ovaj tim najbolji na kontinentu.

Grešku igrača Arsenala iskoristio je El Arabi da izjednači, ali je Arsenal, preko Elnenija i Gabrijela, ipak stigao do pobede koju je verovatno i zaslužio.

Prošle sezone Olimpijakos je eliminisao Arsenal u nokaut fazi Lige Evrope, uprkos porazu u Atini, pa možda ne treba ovaj dvomeč već sada okarakterisati odlučenim.

Roma je bila ubedljiva protiv Šahtjora, a golove za rimski tim postigli su Pelegrini, El

Šaravi i Mančini, u 23, 73. i 77. minutu.

Granada je stigla do lepe prednosti protiv Moldea. Golove za tim iz Španije postigli su Molina i Soldado.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи