Читај ми!

Mahrez blistao, Siti se goleadom vratio na pobednički kolosek

Fudbaleri Mančester sitija vratili su se na pobednički kolosek i pokazali da je poraz od gradskog rivala Junajteda bio samo loš dan. "Građani" su na svom stadionu savladali Sautempton sa 5:2 u ranije zakazanoj utakmici 33. kola Premijer lige.

Ekipa koju vodi Pep Gvardiola je posle 21 uzastopnog trijmfa zaustavljena, ali je sada opet pobedila, iako nije bilo sve najjednostavnije na "Etihadu".

Domaćina je u prednost doveo Kevin de Brujne u 15. minutu, kada je pokupio odbijenu loptu posle šuta Fila Fodena i sjajne akcije Rubena Dijaša i Oleksandra Zinčenka.

Međutim, "sveci" su izjednačili samo pet minuta kasnije, pošto je Džejs Vord-Praus sigurno izveo penal koji je prethodno skrivio Ajmerik Laport.

Nešto kasnije sudija Džonatan Mos propustio je da svira očigledan penal za Siti, kada je golman gostiju oborio Fodena, ali to nije smetalo svetlo plavima da ponovo povedu. Rijad Mahrez je u 40. minutu iskoristio grešku Če Adamsa i karakterističnim udarcem pogodio za 2:1, a onda bio i najzaslužniji za treći gol svoje ekipe.

U samoj završnici prvog poluvremena je odigrao lep dupli pas sa De Brujneom, promešao odbranu i šutirao iskosa sa desne strane. Pogodio je stativu, ali je na novi odbitak naleteo Ilkaj Gindoan i sproveo ga u mrežu.

Nemac je postao najbolji strelac Sitija ove sezone sa 14 pogodaka i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Iako se očekivalo da drugi deo igre bude mnogo mirniji, početak je pokazao da Gvardiolini izabranici ne žele da spuste nogu sa "papučice gasa". Mahrez je blistavu partiju nastavio drugim pogotkom, da bi Sautempton brzo smanjio na 4:2.

Adamsa je saigrač napucao i omogućio mu lagan pogodak, ali su gosti katastrofalnom odbranom omogućili favoritu za titulu da opet zatrese mrežu. De Brujne je iskoristio poklon za svoj drugi gol na utakmici.

Do kraja je bilo još nekoliko šansi, ali su mreže mirovale i "građani" su upisali 21. pobedu u šampionatu.

Siti je ubedljivo prvi sa 68 bodova, 14 više od drugoplasiranog Mančester junajteda, koji ima utakmicu manje.

Sautempton je ostao 14. sa 33 osvojena boda.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво