Читај ми!

Sudija se uneo igraču u lice u Engleskoj, preti mu suspenzija

Sudija Daren Drisdejl uneo se u lice jednom fudbaleru Ipsviča Alanu Džadžu u utakmici Lige 1 sa Nortempton taunom, zbog čega je optužen za neprimereno ponašanje. Drisdejl se posle meča izvinio zbog ispada, ali ga to neće sprečiti kazne i verovatno suspenzije.

Glavni arbitar se našao u centru pažnje u 90. minutu, kada je Džadž pokušao da iznudi jedanaesterac.

Drisdejl nije pokazao na belu tačku, Džadž se iznervirao i potom mu se sudija uneo u lice prilikom protesta, čak je u jednom trenutku došlo do kontakta glavama.

Na kraju, epilog incidenta je bio žuti karton za igrača Ipsviča, crveni Flinu Doversu zbog izrečenih uvreda, a sudija je posle utakmice uputio izvinjenje Fudbalskoj asocijaciji Engleske.

"U potpunosti razumem da sudija mora uvek da ostane smiren i da sa igračima mora da komunicira na profesionalnom nivou. Žao mi je što nisam postupio na taj način", istakao je Drisdejl.

Njega je telo za delegiranje sudija skinulo sa programa za vikend, a očekuje se da bude i suspendovan na duži vremenski period.

Džadž, sa druge strane, ne smatra da Drisdejl treba da bude sankcionisan.

"Sudije imaju težak posao, mnogo toga može da se desi u žarbu borbe. Nisam tražio niti želeo da mi se sudija izvini, nisam želeo ni da ga neko optuži, niti sam želeo da podnesem žalbu na njegovo ponašanje i to sam jasno svima stavio do znanja nakon utakmice", zaključio je Džadž.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво