Читај ми!

Spektakl bez svedoka u Beogradu - Zvezda i Milan pišu nove stranice istorije

Fudbaleri srpskog šampiona Crvene zvezde dočekuju večeras italijanski Milan u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope. Ovaj meč sezone biće odigran pred praznim tribinama najvećeg srpskog stadiona, a RTS će ga direktno prenositi na svom Prvom programu od 18.55.

Iako je kovid-19 pandemija učinila to da se ova velika utakmica igra bez prisustva svedoka na tribinama, biće to ipak nastavak i treći čin istorijskih duela crveno-belih i roso-nera u evrokupovima.

Slavni italijanski klub dobio je prva dva - prvo onaj čuveni iz 1988. godine kada je spasila magla, a onda i onaj pre 15 godina kada je izbegao suspenziju Uefa zbog afere ”kalčopoli” i slavio dva puta. Zanimljivo, u obe te sezone Milan je osvajao titulu evropskog prvaka.

Ovoga puta duel nekadašnjih evropskih šampiona biće odigran u okviru Lige Evrope, i to u borbi za plasman u osminu finala.

"Čeka nas fenomenalan meč, nemamo šta da izgubimo, potrebno je hrabro i pametno da istrčimo i pokažemo šta znamo", izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

Strateg crveno-belih, koji je veći deo karijere proveo u Italiji, na konferenciji za medije je istakao da je ekipa odradila dobre pripreme, odigrala i dve utakmice, tereni su bili malo teži, ali i da nema izgovora.

"Očekujem dobru utakmicu, pravu evropsku i podvlačim da mi je mnogo žao što Marakana ne može da bude puna", rekao je Stanković.

Milanezi su stigli u najjačem sastavu, predvođeni Zlatanom Ibrahimovićem.

Na konferenciji za medije u Milanu govorio je Rade Krunić, svojevremeno najavljivan kao pojačanje Crvene zvezde, u vreme dok je igrao za Donji Srem.

"Zvezda je najjači tim u Srbiji, a ima i istoriju sa Milanom. Moramo da vratimo samopouzdanje posle poraza od Specije i nadamo se pobedi. Kao dečak sam navijao za Crvenu zvezdu, biće lepo istrčati na "Marakanu", ali ja sam profesionalac. Igrati za Milan je oduvek bio moj san", rekao je Krunić, Srbin iz Foče, koji igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana igra se od 18.55 na stadionu Rajko Mitić uz prenos na Prvom programu RTS- i tekstualni komentar na našem sajtu.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво