Читај ми!

Pioli za RTS: Mnogo volim igrače na "-ić", to su jake ličnosti koje uvek kažu šta misle

Na upravo završenoj onlajn konferenciji za štampu fudbalskog kluba Milan na kojoj su učestvovali Rade Krunić i trener Stefano Pioli, prisustvovala je i dopisnica RTS-a i tom prilikom dobila odgovore na pitanja u vezi sa predstojećim duelom u Beogradu. Trener rosonera izuzetno ceni igrače sa ovih prostora, a o Zvezdi ima veoma visoko mišljenje.

Rade Krunić, koji je prvi odgovarao na pitanja novinara, izjavio je da, iako je kao mali navijao za Crvenu zvezdu, njegov san je bio da igra u Milanu.

Mada je uzbuđen zbog dolaska u Srbiju i Beograd i igranja na Marakani, ipak će se kao profesionalac boriti za klub za koji igra.

Takođe, dodao je da je svaka utakmica za Milan i mogućnost za dokazivanje, tako da će sutra u Beogradu ovaj klub, koji poslednjih dana igra na svaka tri dana, imati novi izazov.

Trener rosonera Stefano Pioli je, na pitanje RTS-a kakvo mu je iskustvo sa igračima čija se prezimena završavaju na "-ić", s obzirom na to da je trenirao Milenkovića i Vlahovića za Fjorentinu te Ibrahimovića, Krunića, Rebića i Mandžukića u sadašnjem klubu, odgovorio:

"Mnogo mi se sviđaju, to su veliki profesionalci, veliki radnici i odlični igrači. Vrlo jaki kao ličnosti s kojima nije ni tako lako raditi, ali me poštuju, daju zaista sve od sebe i uvek kažu ono što misle, a meni se dopadaju takvi ljudi."

U Ligi Evrope, Milan je sezonu započeo utakmicom u Dablinu i do sada ih je već deset, ali u klubu su srećni što imaju priliku da igraju u Evropi, što utiče na entuzijazam i takmičarski duh.

Pioli je izjavio da u sportu nije bitno ono što se desilo juče, već šta će tim uraditi u budućnosti.

Zvezda je, kako kaže, težak protivnik i veliki izazov i dodaje: "Dobro igraje, pobeđuju u svom šampionatu, mi smo uzbuđeni i daćemo sutra sve od sebe. Cenimo to što smo dovde stigli, a očekujemo i derbi, ovo je za nas jako bitan period, igramo šest utakmica u 18 dana, dve sa Crvenom zvezdom, zatim Roma, Inter, Udineze, zaista vrlo važan, odlučujući period."

Na pitanje novinara o tome kako se oseća Mandžukić, Pioli je odgovorio da je on veliki profesionalac, veliki igrač koji puno radi, odlično se uklopio i moguće je da će sutra zaigrati i protiv Zvezde.

Nije dao direktan odgovor na to da li će Ibrahimović igrati protiv Zvezde, ali je rekao da će čitav sastav Milana doputovati u Beograd na utakmicu.

Stefano Pioli je dodao da mu je žao što sutra neće biti publike na Marakani jer fudbal živi od entuzijazma i strasti, a publika Crvene zvezde bi sigurno dala veliku snagu svojim igračima ali i igračima samog Milana jer svima nedostaje ta toplina i strast navijača, a njemu je lično zaista žao što sutra neće biti publike na stadionu.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи