Читај ми!

Šest golova na Old Trafordu, remi Junajteda i Evertona

Fudbaleri Mančester junajteda i Evertona odigrali su nerešeno - 3:3 u meču 23. kola Premijer lige.

Sjajan meč odigrali su Junajted i Everton na Old Trafordu. Duel pun uzbuđenja. Tim iz Mačestera je ispustio prednost od dva gola, ipak Junajted je smogao snage da ponovo povede, međutim u poslednjim momentima meča gost je uspeo da izjednači i odnese bod u Liverpul. Fudbalska predstava u kojoj su nedostajali samo gledaoci.

 

Junajted je poveo u 25. minutu susreta. Rašford je uputio sjajan centaršut sa desne strane. Kavani se odlično postavio i glavom zatresao mrežu.

Domaćin je udvostručio prednost u 45. minutu. Bruno Fernandeš je dobio loptu izvan šesnaesterca na oko 20 metara od gola, malo udesno. Čuvar je bio predaleko, Fernandeš to koristi i sjajnim udarcem smešta loptu u suprotne rašlje.

Everton je uspeo da prepolovi prednost Junajteda u 49. minutu iz svog drugog udarca na gol. Brza akcija gostiju. Lopta između dva štopera dolazi po levoj strani do Kalverta Luisa, ovaj je uputio centaršut, De Hea loše reaguje i loptu spušta na nogu Dukureu, koji trese mrežu sa oko tri metra.

Junajted još nije uspeo da se povrati od šoka, a Everton je stigao do izjendačenja. Igrao se 52. minut. Posle dugog napada i pritiska Evertona lopta je došla do Dukurea na levoj strani u kazenom prostoru, on pronalazi Rodrigeza koji je preciznim udarcem šalje iza leđa De Hee.

Domaćin se brzo trgao i nastavio da napadana. Sjajnu priliku propustio je u 63. minutu. Kavani je odlično uposlio Rašforda u kaznenom prostoru, ovaj je izleteo sam ispred golmana, ali je njegov udarac Olsen uspeo da odbije u korner.

Nastavio je Junajted da pritiska Everton, koji se povukao i čekao o svju šansu iz kontranapada.

Junajtedu se isplatila inicijativa i u 70. minutu je ponovo poveo. Šo je sjajno izveo slobodan udarac sa leve strane, na sredini šesnaesterca između tri odbrambena igrača loptu je zahvatio Mektominej i prevario golmana Olsena, koji je ovog puta loše reagovao.

Igra se rasplamsala, Junajted je želeo još jedan gol, a Everton što pre da izjednači. Stvoreno je još nekoliko izglednih prilika pred oba gola, ali nije napadači nisu bili precizni.

Veliku šansu propustio Rašford u 78. minutu, šutirao je iz okreta u kaznenom prostoru, ali je njegov pokušaj završio kraj gola.

U 80. minutu Rašvord je oboren na ivici šesnaesterca po sredini gola. Udarac Bruna Fernandeša završio je preko prečke.

Šest minuta kasnije uzvratio je Everton nakon greške odbrane Junajteda, tačnije Mekgvajera, Din se našao u šansi ali njegov udarac se od prečke odbio u gol aut.

Kada se očekivalo da će Junajted izaći kao pobednik, u šestoj minuti nadoknade, Everton je stigao do izjednačenja. Poslednji napad i slobodan udarac sa leve strane za goste. Nabačena lopta u kazneni prostor, ona dolazi do Dominika Kalvert-Luina koji je šalje iza De Hee.

Na kraju Mančester junajted - Everton 3:3.

Premijer liga, 23. kolo:

Subota:
Aston Vila - Arsenal 1:0
Barnli - Brajton 1:1
Njukasl - Sautempton 3:2
Fulam - Vest Hem 0:0
Mančester junajted - Everton 3:3

Nedelja:
Totenhem - VBA
Vulverhempton - Lester
Liverpul - Mančester siti
Šefild - Čelsi

Ponedeljak:
Lids - Kristal Palas

Tabela:
1. Mančester siti 47
2. Mančester junajted 45
3. Lester 42
4. Liverpul 40
5. Vest Hem 39
6. Everton 37
7. Čelsi 36
8. Aston Vila 35
9. Totenhem 33
10. Arsenal 31
11. Lids 29
12. Sautempton 29
13. Kristal Palas 29
14. Vulverhempton 26
15. Brajton 25
16. Njukasl 25
17. Barnli 23
18. Fulam 15
19. VBA 12
20. Šefild 11

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара