Hrvatska kao domaćin treba da igra bez gledalaca

Britanski premijer Gordon Braun smatra da bi trebalo zabraniti prisustvo publike na utakmicama koje kao domaćin igra Fudbalska reprezentacija Hrvatske.

Britanski "Observer" prenosi Braunov stav da Hrvatska nije dovoljno kažnjena za rasističke ispade kojima je bio izložen engleski igrač Emil Heski.  Braun veruje da je to bio "najgori primer rasističkog incidenta u sportu u poslednje vreme", ističući da je "rasizam apsolutno neprihvatljiv i da je već naneo puno štete fudbalu u mnogim područjima".

Osim igranja pred praznim tribinama ("iza zatvorenih vrata" - kako se izrazio), Braun smatra da bi Hrvate trebalo kazniti i na druge načine, ne precizirajući koje. U intervjuu sa predsednikom vlade Velike Britanije ulogu gostujućeg novinara imao je igrač ekipe Mančester junajteda i engleske reprezentacije Rio Ferdinand, koji je bio među najžešćim kritičarima, kako je rekao, "majmunskog oglašavanja" koje je deo gledalaca na zagrebačkom stadionu "Maksimir" u septembru 2008. godine upućivao tamnoputom Heskiju.

Nakon što se Braun zauzeo za veće kažnjavanje hrvatskih navijača (Hrvatski fudbalski savez je nakon incidenta sa Heskijem kažnjen  "samo sa 15.000 funti"), Ferdinand je podržao jače kažnjavanje rasističkih provokacija, naročito nakon što su i Španci za takav incident  kažnjeni  samo sa 35.000 funti.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи