Читај ми!

Zvezda remijem sa Slovanom završila grupu, sledi nokaut faza

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su remi bez postignutih golova sa ekipom Slovana u Liberecu u okviru poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope. Crveno-beli su ranije izborili plasman u nokaut fazu evropskog takmičenja, a protivnika će saznati 14. decembra.

Fudbaleri Crvene zvezde su bez rezultatskog imperativa i pritiska otputovali za Liberec na meč sa Slovanom i tako su i nastupali protiv Češke ekipe.

Srpski šampion je već ranije obezbedio evropsko proleće, te je sa Slovanom igrao za prestiž, novac i bodove na Uefinoj rang listi.

Meč nije obilovao šansama i šutevima na obe strane, već borbom na sredini terena za svaku loptu.

Dugo je vladalo odmeravanje snaga i taktičko nadmudrivanje, obe ekipe bile su oprezne, strpljive, čekale svoje šanse, ali ih nisu koristile, zbog čega je meč i završen bez postignutih golova.

U prvom poluvremenu Zvezda je stvorila jednu, verovatno i najbolju šansu na meču, kada je Ben pogodio stativu, nakon centaršuta Rodića.

Domaćin je sa druge strane pretio preko Muskere, koji se dva puta pronašao u izglednoj poziciji, ali oba puta šutirao preko gola.

U drugom delu igre obe ekipe su pretile, Zvezda u nešto više situacija, ali sem kada je Falćineli postigao gol rukom, mreže se nisu tresle.

U par situacija u odličnim šansama nalazio se Veljko Nikolić, ali su njegovi šutevi završili malo pored i preko gola Slovana.

Borjan je na drugoj strani uspeo da ukroti ili odbrani sve udarce rivala, pa promene rezultata do kraja susreta nije bilo.

Zvezda grupnu fazu Lige Evrope završava sa 11 bodova i na drugom mestu Grupe L, iza Hofenhajma koji je imao 16 bodova, a ispred Slovana koji je imao 7, kao i Genta koji nije osvojio bod ove sezone.

Šampion Srbije protivnika u šesnaestini finala Lige Evrope saznaje 14. decembra, kada će se održati žreb. 

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво