Читај ми!

Novi kiks i prosipanje bodova Barselone, Alaves herojski izbegao poraz

Fudbaleri Alavesa i Barselone odigrali su nerešeno 1:1 u meču osmog kola La Lige. Domaćin je dugo vodio sa 1:0, ali je zbog igrača manje, bio primoran da u finišu svim snagama brani bod. Katalonci prave novi kiks i dodatno se udaljavaju od vrha tabele.

"Blaugrana" četiri utakmice zaredom u domaćem šampionatu ne može da dođe do pobede, pošto je razočarala i na gostovanju kod ekipe Deportivo Alavesa.

Nakon odličnog izdanja u Torinu protiv Juventusa u Ligi šampiona, Barsa nije prikazala ni deo elana, kao ni kvaliteta iz tog meča.

Iako je u meč ušla kao apsolutni favorit, Barsa se mučila od starta meča i moglo se nagovestiti da se neće tradicionalno prošetati do pobede protiv Alavesa.

Gosti jesu stvorili par prilika u prvom poluvremenu, od kojih se ističu one Fatija i Grizmana, ali se Alaves, koji se veoma organizovano i sa velikim brojem igrača branio, mogao osetiti zadovoljno.

Igrao se 31. minut, kada je Barselona poklonila gol Alavesu. Pike je nešto jače vratio loptu do svog golmana Neta, koji se upsaničio i izgubio je, što sjajno koristi Rioha.

Trener Barselone Ronald Kuman bio je vidno nezadovoljan na poluvremenu, zbog čega je izvršio čak tri izmene.

Zaigrala je Barselona agresivnije u drugih 45 minuta, ali pitanje je da li bi došla i do boda, da u nastavku meča ona nije dobila poklon od Alavesa.

Naime, Hota je veoma nesmotreno reagovao u trenutku kada je već imao žuti karton, napravio faul zbog kojeg je i drugi put opomenut, pa je Alaves u poslednjih pola sata meča ostao sa igračem manje.

Barsa je već u narednom napadu poklon iskoristila. Grizman je dobro pratio dešavanja na terenu i krenuo na jednu loptu koja se odbila ka golu Alavesa, a potom sjajno lobovao fenomenalnog golmana domaće ekipe.

Do kraja meča, gledala se dečačka igra zvana "viktorija", odnosno fudbal ispred jednog gola, onog na kojem brani Pačeko.

Barselona je pokušavala na sve načine, upisala 25 šuteva, izvela 14 kornera i 17 slobodnih udaraca, postigla dva gola koja su opravdano poništena zbog ofsajda, ali je odbrana Alavesa, na čelu sa nestvarnim Pačekom, uspela da odoli do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Katalonci su ponovo odigrali ispod zadovoljavajućeg nivoa, pa sada za liderom tabele, ekipom Reala, zaostaju čak osam bodova.

Alaves beleži značajan bod, koji im dodatno pomaže u izbegavanju opasne zone i kojim se izjednačuju sa Barselonom na tabeli La Lige.

La Liga osmo kolo:

Petak:
Eibar - Kadiz 0:2

Subota:
Real Madrid - Ueska 4:1
Atletik Bilbao - Sevilja 2:1
Osasuna - Atletiko Madrid 1:3
Deportivo Alaves - Barselona 1:1

Nedelja:
Betis - Elče
Selta Vigo - Real Sosijedad
Granada - Levante
Valensija - Hetafe

Ponedeljak:
Viljareal - Valjadolid

Tabela:
Real Madrid 16, Real Sosijedad 14, Kadiz 14, Atletiko Madrid 14, Granada 13, Viljareal 12, Osasuna 10, Elče 10, Hetafe 10, Atletik Bilbao 9, Betis 9, Barselona 8, Alaves 8, Eibar 8, Sevilja 7, Valensija 7, Deportivo Alaves 7, Selta 6, Ueska 5, Levante 4, Valjadolid 3.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи