Partizan nakon produžetaka slomio otpor Sfintula

Fudbaleri Partizana savladali su u gostima moldavsku ekipu Sfintula sa 1:0, nakon produžetaka. Jedini gol na meču postigao je Natho u 104. minutu iz penala. Srpska ekipa plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gde će se sastati sa ekipom Šarlroa u Belgiji.

Crno beli su uz dosta muke nadigrali moldavski Svintul u Kišinjevu, ali ono najvažnije je da su eliminisali moldavskog rivala i nastavili pohod ka grupnoj fazi Lige Evrope.

Sfintul je veoma skupo prodao kožu, pošto je, iako daleko slabija ekipa i autsajder u duelu sa Partizanom, poražen tek nakon produžetka, golom iz penala.

Od samog starta Partizan je nametnuo svoj ritam i nagovestio stanje snaga. Crno-beli su imali znatno veći posed lopte, koja je mnogo više vremena provodila na polovini Sfintula.

Ipak, moldavska ekipa potpuno je bila posvećena odbrani i nijednog trenutka meča nije želela da se nadigrava sa Partizanom.

Odbrana u nekoliko blokova, ispucavanja kada god bi lopta kročila blizu njihove prve trećine, brojni faulovi i udvajanja Partizanovih kreativaca, samo su neke od stavki koje su karakterisale ekipu Sfintula.

Partizan je probao na razne načine da probije defanzivni bedem rivala, ali im dugo to nije uspevalo. Kada ne bi mogli da stvore višak prostora na strani, ili da dodavanjem u prostor razigraju Sadika, Partizan se odlučivao za udarce sa distance, koji nisu bili opasnost.

U drugom delu meča rastao je i pritisak, što se osetilo u redovima srpske ekipe, koja je bezuspešno pokušavala da opravda status bolje ekipe. Promene rezultata u regularnom delu meča nije bilo, pa je susret otišao u produžetke.

Činilo se da Partizan neće pronaći rešenje da slomi veoma pokretljivu i disciplinovanu odbranu rivala, ali je usledio 104. minut, ispostaviće se, ključan u pobedi srpske ekipe.

Lutovac je oboren u protivničkom šesnaestercu, nakon centaršuta Uroševića, a sudija Frišer pokazao je na belu tačku.

Hladnokrvan sa penala bio je Natho, koji je doneo svojoj ekipi bitan gol, vredan pobede i plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Srpski klub u narednoj fazi igra protiv ekipe Šarlroa iz Belgije, a taj meč na programu je u četvrtak 24. septembra.

Partizan će i u trećem kolu kvalifikacija biti gost.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво