Vatromet na "Enfildu", Lids namučio šampiona

Premijerni meč šampiona Liverpula i povratnika u elitu ekipe Lidsa doneo je atomski fudbal, sedam golova i het-trik Muhameda Salaha. Na kraju "crveni" su slavili 4:3 u i uspešno počeli odbranu titile u Engleskoj.

Malo je nedostajalo da Lids na startu Premijer lige uzme bod Liverpulu na "Enfildu", ali je neoprezan start Rodriga sa bele tačke Salah poretvorio u trijumf "crvenih" za početna tri boda.

Marselo Bjelsa je još jednom pokazao zašto ljubitelji fudbala uživaju u njegovim utakmicama, ali je na kraju presudilo iskustvo šampiona, kao i bolja koncentracija u presudnim momentima meča.

Lids je skupo sđprodao svoju kožu i pokazao da nije zalutao u elito, gde se nije takmičio predugih 16 godina.

Muhamed Salah postigao je het-trik, doduše dva pogodka postigao je sa bele tačke, dok se, kao i prošle sezone, već u prvom kolu u listu strelaca upisao Virdžil van Dajk.

Liverpul je tri puta vodio, Lids se tri puta vraćao u život, ali je gol Salaha u 88. minutu srušio sve nade Jorkširaca da mogu do boda.

Prvo poluvreme bilo je fenomenalno, već u prvih 30 minuta videli smo četiri gola, po dva na obe strane (Salah sa penala i Van Dajk za Liverpul, Herison i Bamford sa Lids), da bi drugim golom Salaha na meču Liverpul na pauzu otišao sa prednošću - 3:2.

Poljak Klih je još jednom doneo izjednačenje Lidsu u 66. minutu, ali je naskuplje pojačanje Bjelsinog tima Rodrugo u samom finišu praktično poklonio pobedu Liverpulu.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво