Читај ми!

Mesijev odgovor Barsi i La Ligi: Klauzula više ne postoji

Iako su svi očekivali da Mesi danas da konačan odgovor gde će nastaviti karijeru, otac najboljeg fudbalera sveta izdao saopštenje u kojem kaže da je sporna klauzula na koju se poziva katalonski klub prestala da važi po završetku sezone. La Liga potvrdila svoje stanovište: klauzula je validna.

Saga oko sudbine Lionela Mesija nikako da dobije epilog. Dok se svetski mediji utrkuju ko će prvi objaviti da Mesi ostaje u Barseloni, ili da napušta klub i odlazi u Siti, danas se oglasio Mesijev otac.

Horhe Mesi izdao je saopštenje ukojem kritikuje La Ligu, za koju smatra da je pogrešila u tumačenju Argentinčevog ugovora i tvrdi da je sporna klauzula na koju se poziva katalonski klub prestala da važi završetkom sezone.

Barselona je spremna da pusti Mesija da napusti klub, ukoliko neko uplati 700 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru.

Sa tim se složila i LA Liga, koja svakako ima svoje interese da najbolji svetski fudbaler ostane u španskom fudbalu.

"Ne znamo koji ugovor je analiziran i kako je zaključeno da on sadrži klauzulu o raskidu, koja se aktivira u slučaju da fudbaler odluči da iskoristi opciju da jednostrano raskine ugovor na kraju sezone 2019/20", smatra Mesijev otac.

Mesijev tabor je odlučan u nameri da dokaže da klauzula više ne važi i da Mesi može da ode sa "Nou Kampa" bez obeštećenja. 

"Ovo je očigledna greška La Lige. Klauzula 8.2.3.6 ugovora koji su potpisali igrač i klub doslovno kaže: ova kompenzacija neće važiti ukoliko dođe do jednostranog raskida ugovora na kraju sezone 2019/20. Jasno je da klauzula od 700.000.000 evra više ne važi", stoji u saopštenju Horhea Mesija poslatom španskoj La Ligi.

Posle Mesijevog saopštenja, još jednom se oglasila La Liga sa jasnim stavom: otkupna klauzula je validna!

Sasvim je izvesno da će konačna odluka, samim tim u budućnost Lionela Mesija, biti poznata posle sudskog procesa.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво