Barselona protiv Bajerna, evropski klasik u četvrtfinalu Lige šampiona

Fudbaleri Barselone i minhenskog Bajerna igraju od 21 sat četvrtfinale Lige šampiona u Lisabonu. Katalonci i Bavarci sastaće se u još jednom evropskom klasiku i odlučivati ko će biti treći polufinalista najelitnijeg fudbalskog takmičenja. Tok meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem sajtu.

Posle Pari Sen Žermena i Lajpciga, na red je došla druga strana kostura i prvi polufinalista će biti pobednik susreta Barselona – Bajern.

Nemački šampion ulazi kao favorit u ovaj susret jer je u mnogo boljoj formi, pa po procenama bukmejkera, ima najviše šansi da osvoji "ušati" trofej.

Bajern se preporodio otkad je kormilo preuzeo trener Hansi Flik, lagano osvojio duplu krunu u nemačkoj, a potom u osmini finala izbacio Čelsi, ukupnim rezultatom 7:1.

Mnogi su mišljenja da je ove godine Zlatnu loptu trebalo da dobije Robert Levandovski, koji je do sada postigao 53 pogotka u sezoni, ali će ostati bez najprestižnije individualne nagrade zbog pandemije koronavirusa.

Biće to okršaj dva evropska giganta, ali ni Barselona nije bez šansi, posebno jer u svojim redovima ima najboljeg fudbalera planete – Lionela Mesija.

Ekipa Kikea Setijena ostala je bez pehara u Španiji i Liga šampiona će im biti jedini način da spasu sezonu, zbog čega se očekuje da ulože dodatni napor kako bi se plasirali u polufinale. Mesi je imao još jednu rekordnu sezonu u La Ligi, pošto je postigao 25 golova i upisao 20 asistencija, ali to nije pomoglo njegovom timu da odbrani naslov prvaka.

"Spremio sam kofer da ostanemo do 23. avgusta (kada je finale Lige šampiona prim.aut). Čak sam poneo i svoj Soni Plejstejšn", izjavio je Antoan Grizman.

Francuz će se verovatno naći u startnoj postavi uz Mesija i Luisa Suaresa, koji su 2015. godine bili vitalan faktor u dvomeču polufinala, kada je "Blaugrana" razbila Bajern, a potom i peti put u istoriji pokorila Evropu.

"Snage će odmeriti dve ekipe koje vole da imaju loptuu nogama. Želimo da Barseloni pružimo jak otpor i pokažemo da možemo da se nosimo sa svima. Imam dobar osećaj pred utakmicu. Barselona ima iskusne igrače koji znaju da igraju velike utakmice, ali verujem da naša ekipa ima kapacitet da iz izbaci. Neće biti nimalo lako, ali sam uveren da ćemo pokazati kvalitet", rekao je Tomas Miler i dodao:

"Moramo timski da se branimo protiv Lionela Mesija. Ne postoji igrač koji može da ga sačuva bez pomoći ekipe. Ceo tim mora da bude spreman da radi na odbrani gola, a svesni smo da će nam on biti najveća pretnja."

Pobednik ovog meča u polufinalu će se boriti sa boljim iz duela Mančester siti – Olimpik Lion.

Duel Barselone i Bajerna počinje od 21 sat, a tok meča i promene rezultata pratite na našem portalu.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво