Antić: Teško se otvaraju vrata za nove ljude

Poznati fudbalski stručnjak Radomir Antić ocenio je da fudbal u Srbiji ispisuje "najcrnje stranice", jer se vrata za nove ljude teško otvaraju, uz očiglednu težnju da se očuva "status kvo".

Antić je, u razgovoru sa novinarima posle prijema kod predsednika opštine Užice Tihomira Petkovića, izrazio mišljenje da je domaćem fudbalu potrebna pomoć države "u cilju realnog i pragmatičnog rešenja teške situacije".

Nekadašnji trener slavnih španskih klubova Reala, Barselone i Atletika istakao je da vlasti moraju da pomognu bez obzira što Svetska fudbalska federacija (Fifa) i Evropska fudbalska unija (Uefa) ne dozvoljavaju mešanje države u ovaj sport.

Antić je dodao da "komplikovanu situaciju dopunjuju i podele u izbornom procesu" u Fudbalskom savezu Srbije i da postoje lični interesi u pokušajima proširenja Meridijan Superlige.

Upitan za planove za budućnosti, Antić je nagovestio da bi posao komentatora na popularnoj radio-stanici u Španiji uskoro mogao da zameni trenerskim poslom u nekom klubu.

Radomir Antić je karijeru započeo u užičkoj Slobodi, a ovog leta je na molbu rukovodstva matičnog kluba održao mini-seminar za fudbalske trenere.

Predsednik opštine Užice Tihomir Petković je Antiću, koji svake godine dolazi na odmor u Užice i na Zlatibor, poklonio umetničku sliku sa motivima starog Užica i knjigu "Carigradski memento".

broj komentara 0 pošalji komentar