Barsi dovoljno poluvreme protiv Napolija, Bajern nokautirao Čelsi

Fudbaleri Barselone i Bajerna poslednji su učesnici četvrtifnala Lige šampiona. Katalonci su na Nou Kampu savladali Napoli sa 3:1 i posle remija u Italiji 1:1 plasirali se među osam najboljih u elitnom takmičenju. Bajern još jednom ubedljivo trijumfovao protiv Čelsija 4:1 i istakao kandidaturu za najviše domete. Mečevi četvrtfinala na programu su od 12. do 15. avgusta u Lisabonu.

Jedno poluvreme bilo je dovoljno Barseloni da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona, pa i nešto bolja igra Napolija u drugih 45 minuta nije poremetila planove Kikea Sentjena da odvede svoj tim u Lisabon.

Napolitanci su imali svoje šanse, prvu je propustio Mertens već u drugom minutu pogodivši stativu Ter Štegenovog gola.

Kazna je brzo stigla. Prvo je Lengle doneo prednost domaćinu u 10. minutu, da bi u 23. Lionel Mesi izveo jednu od svojih čarolija i udvostručio prednost.

U finišu prvog dela videli smo dva penala. Prvo je Suarez uvećao prednost svog tima, da bi u poslednjim trenucima prvog poluvremena Lorenco Insinje postigao, ispostaviće se, poslednji pogodak na meču.

U nastavku je Napoli imao terensku inicijativu i više udaraca ka golu rivala, ali pogodaka nije bilo, pa je Barselona ukupnim rezultatom 4:2 kupila kartu za Lisabon.

Katalonci će se za plasman u polufinale elitnog takmičenja boriti protiv Bajerna, koji je i drugi put ubedljivo savladao Čelsi, ovoga puta 4:1.

Posle trijumfa od 3:0 u Londonu, malo ko je verovao da Čelsi može do čuda, što se ispostavilo kao apsolutno tačno.

Bajern je svih 90 minuta držao konce igre u svojim rukama, a do prednosti je došao već u 10. minutu kada je Robert Levandovski uskoristio jedanaesterac.

U 24. minutu Ivan Perišić je udvostručio prednost svog tima, a Tami Abraham u finišu prvog dela postigo počasni pogodak za plavce.

U nastavku je Bajern postigao još dva pogotka. Prvo je Toliso povećao prednost svog tima, da bi konačan rezultat postavio Robert Levandovski, svojim 53. pogotkom u sezoni, u svim takmičenjima.

Utakmice četvrtfinala Lige šampiona igraju se od 12. do 15. avgusta u Lisabonu.

Parovi četvrtfinala:

Lajpcig - Atletiko Madrid
Atalanta - PSŽ
Bajern - Barselona
Mančester siti - Lion

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво