Poketino prvi kandidat za klupu Juventusa

Mediji u Italiji pišu da je argentinski stručnjak Maurisio Poketino glavni kandidat da postane novi trener Juventusa, nakon što je klub otpustio Mauricija Sarija nakon ispadanja "Stare dame" iz Lige šampiona. U opticaju su još i Inzagi, Spaleti, Gasperini i Pirlo.

Tim iz Torina je u ovoj sezoni osvojio deveti uzastopni Skudeto, ali ta činjenica nije pomogla Sariju da zadrži posao. Nakon što je "Stara dama" ispala u osmini finala Lige šampiona od Liona, čelnici kluba odlučili su da raskinu saradnju sa italijanskim stručnjakom.

Juventus će otkaz Sariju, koji je imao ugovor do 2022. godine, koštati oko 20 miliona evra.

Brojni mediji iz Italije pišu da je argentinski trener i bivši menadžer Totenhema Maurisio Poketino glavni kandidat da postane novi trener Juventusa, a pojedini mediji preneli su i da su čelnici Juventusa već kontaktirali slavnog trenera i predstavili svoje planove.

Argentinac je u dosadašnjoj karijeri radio u Espanjolu i Sautemptonu, a na klupi Totenhama je proveo pet godina, od 2014. do 2019. Sa timom iz Londona napravio je velike uspehe i 2019. godine doveo ih je do finala elitnog takmičenja.

Među imenima koje figuriraju kao potencijalni kandidati za trenera torinskog tima su i Simone Inzagi, Lučano Spaleti i Đan Pjero Gasperini. Kao jedna od opcija pominje se i legendarni Andrea Pirlo.  

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво