Nojer na udaru medija zbog pevanja Tompsonove pesme

Nemački mediji oštro napali zvezdu nemčkog fudbala, Manuela Nojera, koji je u trenucima opuštanja tokom letovanja na hrvatskom Jadranu, pevao pesmu Marka Perkovića Tompsona, poznatog po veličanju ustaštva, a on se pravda da ne govori hrvatski i da ne zna šta je pevao.

Video zapis na kojem Nojer, koji peva Tompsonovu pesmu "Lijepa li si" objavio je lokalni hrvatski portal Dalmacija Danas.

Video im je, kažu, poslao jedan od čitatelja.

Nakon što se našao na udaru nemačkih medija zbog pevanja Tompsonove pesme, Nojer tvrdi da u tome nema nikakve političke pozadine.

Brojni nemački mediji kritikovali su golmana Bajerna I reprezentacije zbog pevanja kontroverzne Tompsonove pesme, preneo je sarajevski portal Kliks.

"Nojer je pevao domoljubnu pesmu u kojoj se slave razne hrvatske regije, a posebno 'Herceg-Bosna', što je deo BiH koji su Hrvati 90-ih godina pokušali da pripoje svojoj državi etničkim čišćenjem teritorije od Bošnjaka i Srba, kršeći sve zakone i pravila ratovanja", pišu, između ostalog, nemački mediji, navodi sarajevski portal.

Dodaju da su nemački mediji preneli da je Tompson pevač koji, kako se navodi, "veliča hrvatski fašizam".

Mediji takođe podsećaju da je Nojer pevao pesmu Tompsona, kome je zabranjen ulazak u nekoliko evropskih država.

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam znao ni šta pevam ni čija je pesma", napisao je Nojer u poruci nemačkom Bildu i Sport1.

Portal Dalmacija Danas javila je ranije da Nojer već godinama odmor provodi u Dalmaciji, a Kliks primećuje da se na snimku čuje da Nojer vrlo jasno izgovara reči Tompsonove pesme "Lijepa li si".

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво