Menhengladbah ubedljiv protiv Union Berlina

Fudbaleri Borusije Menhengladbah savladali su na svom terenu Union Berlin sa 4:1 (2:0) i vratili se na treću poziciju na tabeli Bundeslige. Fudbaleri Borusije Dortmund deklasirali su Paderborn na gostujućem terenu sa čak 6:1 i učvrstili drugu poziciju.

Menhengladbah je opravdao ulogu favorita u meču protiv Uniona. Sa nova tri boda tim se vratio na deobu trećeg mesta sa Bajerom iz Leverkuzena, obe ekipe su osvojile po 56 bodova, ali Borusija ima bolju gol razliku. Ekipa iz Berlina zauzima 14. mesto sa 31 bodom koliko ima i 13. Augsburg.

Domaćin je poveo u 17. minutu. Akcija Menhengladbaha je išla po desnoj strani, Herman je lepo uposlio Nojhausa koji je krenuo ka sredini terena oslobodio se čuvara, ušao u kazneni prostor, usledio je udarac, a lopta se na putu ka mreži odbila od stative.

U 42. minutu na semaforu je stajalo 2:0. Napad Menhengladbaha po levoj strani, Plea je odlično uočio Tirama na suprotnoj, usledio je centaršut, a Tiram je glavom smestio loptu u gol.

Ekipa iz Berlina se nije predavla i u 50. minutu smanjuje prednost domaćina. Nakon slobodnog udarca sa desne strane lopta u kaznenom prostoru dolazi do Ingvarsena, koji je glavom prosleđuje do usamljenog Andersona, ovaj preciznim udarcem postiže gol.

Međutim u 59. minutu propali su snovi Uniona da može do boda u ovom susretu. Kao i kod drugog gola Plea je pronašao Tirama na suprotnoj strani, koji ovog puta nogom palsira loptu u mrežu.

Četvrti gol za domaćine postignut je u 81. minutu. Situacija kao na treningu Bensebaini je prošao po levoj strani, pronašao Pleu na sredini šesnaesterca, između dva štopera, i ovome nije bilo teško da savlada golmana gostiju. Kasnije se ispostavilo da je ovo konačan rezultat utakmice.

U poslednjoj današnjoj utakmici Bundeslige fudbaleri poslednjeplasiranog Paderburna uspeli su da pruže ravnopravan otpor Borusiji Dortmund samo tokom prvog poluvremena koje je završeno bez golova.

Potom je usledila serija gostiju za 6:1, a domaći tim je uspeo da postigne samo počasni pogodak iz jedanaesterca koji je dosuđen u 72. minutu. Ovom pobedom Borusija Dortmund se učvrstila na drugoj poziciji tabele.  

Bundesliga 29. kolo:

Petak:
Frajburg - Leverkuzen 0:1

Subota:
Herta - Augzburg 2:0
Majnc - Hofenhajm 0:1
Šalke - Verder 0:1
Volfsburg - Ajntraht 1:2
Bajern - Fortuna 5:0

Nedelja:
Mehengladabah - Union Berlin 4:1
Paderborn - Dortmund 1:6

Ponedeljak:
Keln - Lajpcig

Tabela:
1. Bajern Minhen 67
2. Borusija Dortmund 60
3. Borusija Menhengladbah 56
4. Bajer Leverkuzen 56
5. Lajpcig 55
6. Volfsburg 42
7. Hofenhajm 42
8. Frajburg 38
9. Herta 38
10. Šalke 37
11. Keln 34
12. Ajntraht Frankfurt 32
13. Augzburg 31
14. Union Berlin 31
15. Majnc 28
16. Fortuna Diseldorf 27
17. Verder Bremen 25
18. Paderborn 19

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво