Pobede Hofenhajma i Fortune, Šalkeu nije prijao povratak na teren

Fudbaleri Fortune iz Diseldorfa i Hofenhajma ostvarili su pobede u poslednjim mečevima 28. kola Bundeslige, dok su mečevi Augsburg – Paderborn, odnosno Union Berlin – Majnc, završeni bez pobednika.

Posle remija Lajpciga i Herte u kojem je srpski internacionalac Marko Grujić bio strelac, odigrano je još četiri meča kojim je kompletirana nova runda u nemačkom šampionatu.

Najubedljiviji je bio Hofenhajm, koji je sa 3:1 savladao Keln.

Domaćin je do prednosti došao preko Baumgartnera u 11. minutu, nešto kasnije je na drugoj strani Bornau dobio direktan crveni karton i umnogome olakšao posao domaćinu.

Oni su to iskoristili početkom drugog poluvremena – Baumgartner još jednom, pa Zuber za veliko vođstvo, dok je Kajnc uspeo da smanji na 3:1. Ut nije realizovao jedanaesterac za dramatičan finiš i tim rezultatom je duel završen.

Hofenhajm se popeo na sedmu poziciju sa 39 bodova, dok je Keln 11. sa pet bodova manje.

Šalke je nastavio da ponire i zabeležio i treći poraz od povratka posle pauze zbog pandemije koronavirusa. "Rudari" su izgubili na gostovanju kod Fortune u Diseldorfu, iako su došli do prednosti.

Mekeni je doveo Šalke u vođstvo u 53. minutu, pre nego što je Fortuna načinila preokret za samo pet minuta – strelci su bili Henings u 63. i Karaman u 68. minutu.

Fortuna je ostala na 16. poziciji, ali se primakla na bod spomenutom Majncu, dok je Šalke devetoplasirani sa 37 bodova.

Union Berlin, za koji je Neven Subotić odigrao svih 90 minuta, gubio je od 13. minuta utakmice Majncom – gol je postigao Baku, ali je Ingvartsen do poluvremena izjednačio i postavio konačnih 1:1.

Majnc je tik iznad zone ispadanja sa 28 bodova, tri manje od kluba iz prestonice.
Duel Augzburba i Paderborna završen je bez golova (0:0).

Program 28. kola obeležio je derbi Borusije Dortmund i minhenskog Bajerna u kojem su Bavarci slavili i primakli se na korak od rekordne, osme uzastopne titule.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво