Marka: Zvezdin tim iz 1991. peti najbolji svih vremena

U doba opšte izolacije u Evropi, španska "Marka" je na svom sajtu postavila zanimljivu anketu u kojoj su posetioci birali najbolji tim u istoriji klupskog fudbala. Rezultat je za ponos jer je generacija Crvene zvezde iz 1991. godine na petom mestu.

Između 20 ponuđenih timova, ekipa koju je predvodio Ljubomir Ljupko Petrović sa klupe i koja se popela na krov Evrope i sveta dobila je do momenta objavljivanja 13.900 glasova.

U sastavu ekipe koju je odredila "Marka" – Stojanović, Šabanadžović, Marović, Belodedić, Najdoski, Mihajlović, Jugović, Prosinečki, Savićević, Pančev i Binić – od standardnijih nedostaje samo Duško Radinović.

Najbolji tim po glasovima je Barselona (2008–2012) koju je predvodio Pep Gvardiola sa 48.200, sledi Real Madrid (2016–2018) trenera Zinedina Zidana sa 31.500, Milan Ariga Sakija s kraja osamdesetih godina sa 20.500, Real Madrid iz vremena Di Stefana s početka šezdesetih sa 14.300, pa naša Crvena zvezda.

Iza Zvezde ostali su Puškašev Honved, Real Madrid iz vremena Butrahenja, Krojfov Ajaks trostruki osvajač Kupa šampiona, pa Bekenbauerov Bajern sa het-trik titulama Kupa šampiona…

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво