Spektakl u Napulju, Bajern protiv Čelsija u Londonu

Nastavlja se takmičenje u najjačem evropskom takmičenju. U mečevima osmine finala Lige šampiona na stadion "San Paolo" u Napulju dolaze Mesi i Barselona. U Londonu Čelsi dočekuje nemačkog giganta Bajern. Tok mečeva i kretanje rezultata, koji su na programu od 21 čas, možete pratiti na našem portalu.

U Napulju se igra verovatno utakmica godine za domaćina - Napoli nakon svih razočaranja u prvenstvu želi da se dokaže protiv Barselone.

Leo Mesi stiže u grad u kojem je legenda nad legendama njegov zemljak - Dijego Maradona, a domaćin želi da mu stvori pakao.

Duel u Napulju biće i debi za trenere na obe strane - Đenara Gatuza i Kikea Setijena.

"Želimo da pariramo Barseloni. Nadam se da će moj tim odigrati bez straha", rekao je Gatuzo.

Dve iste filozofije, generalno i slična situacija u kojoj se nalaze, samo na različitim nivoima - Napoli i Barselona su u padu, samo što individualni kvalitet katalonskog giganta ne dozvoljava situaciju u kojoj se nalazi Italijani.

Napoli je nakon nekoliko sezona u vrhu doživeo velike promene, Karla Ančelotija je zamenio Đenaro Gatuzo, ali tim tavori na sredini tabele Serije A.

S druge strane, Katalonci se bore sa svojim problemima koji su rezultat višegodišnje loše politike kluba, posebno kada su transferi u pitanju.

U drugom današnjem duelu osmine finala Bajern gostuje u Londonu ekipi Čelsija. Duel koji će možda ostati pomalo ispod radara, ipak susret dva velikana bez dileme donosi nam neizvesnost i fantastičan fudbal.

Bajern je postao prvi učesnik u ovakvom formatu koji je grupu završio sa svih šest pobeda, među kojima su i dve nad Crvenom zvezdom.

Svi će pamtiti onu od 7:2 nad Totenhemom, ali se među Bavarcima više vrednuje situacija za koju je zaslužan trener Hansi Flik.

Nekadašnji fudbaler Bajerna na klupi je nasledio Nika Kovača u veoma delikatnom trenutku, činilo se da će biti samo prelazno rešenje, što je on preokrenuo u svoju korist. Stvorio je još jednom moćnu mašinu, vratio Bajern na čelo Bundeslige i sada klub iz Minhena može da se posveti Evropi.

Trener Čelsija Frenk Lampard svestan je da njegov tim nije favorit u ovom dvomeču.

Plavci dočekuju nemačkog giganta posle pobede nad Totenhemom u domaćem prvenstvu.

Utakmice na "San Paolu" i "Stamford Bridžu" igraju se u standardnom terminu od 21 čas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво