Partizan s penala izbegao poraz u Senti!

Fudbaleri TSC-a i Partizana odigrali su nerešeno 1:1 u derbiju 22. kola Linglong Superlige. Ekipa iz Bačke Topole je u Senti bila bliža pobedi, ali su crno-beli u finišu došli do boda, zahvaljujući penalu Bibrasa Natha.

Partizan je nakon trijumfa nad Radnikom iz Surdulice napravio korak unazad i Crvena zvezda ima priliku da dodatno pobegne, ukoliko savlada Vojvodinu (18.00).

Duel u Senti počeo je oprezno i tokom prvih 45 minuta nije bilo previše uzbuđenja – Vladimir Silađi je nekoliko puta testirao Vladimira Stojkovića, dok su na drugoj strani najkonkretniji bili Filip Stevanović i Umar Sadik.

Na petnaestominutnu pauzu otišlo se bez golova, da bi u 62. minutu spomenuti Stevanović propustio najbolju priliku za crno-bele.

Sjajnim driblingom izbacio čuvara i ostao "1 na 1" sa golmanom, odlučio je da šutira iz sve snage i lopta je otišla preko prečke.

Kazna je stigla samo nekoliko minuta kasnije - Lukić je pobegao po desnoj strani i gađao suprotni ugao, Stojković je odbranio, ali je lopta pala na nogu Silađiju kojem nije bilo teško da je prosledi u mrežu za 1:0!

Imao je TSC još jednu šansu posle gole, nakon čega je očekivano Partizan krenuo u inicijativu. Međutim, napadi su bili jalovi, uprkos ofanzivnim izmenama Sava Miloševića, pa se rezultat nije menjao sve do finiša.

U 89. minutu, posle gužve u kaznenom prostoru, na zemlji su se našli Nemanja Miletić i Strahinja Pavlović i sudija je pokazao na belu tačku. Bibras Natho je sigurno izveo kazneni udarac i postavio konačnih 1:1.

Ovim remijem beogradski klub je na 48 bodova, 10 manje od večitog rivala, ali uz utakmicu više.

TSC je ostao na petoj poziciji sa 38 bodova.

Linglong Superliga - 22. kolo:
Subota:

TSC – Partizan 1:1 (0:0)
(Silađi 69 – Natho 90+1)
Proleter – Inđija 1:0 (0:0)
(Radinović 55)
Rad – Napredak Kruševac 2:0 (2:0)
(Kaluđerović 15, 38)
Radnički Niš – Čukarički 2:0 (0:0)
(Čumić 63, 86)
Radnik Surdulica – Mačva 2:2 (0:0)
(Makarić 59, Danoski 69 – Adamović 80, Marković 87)
Crvena zvezda – Vojvodina 2:0 (1:0)
(Ben 18, Gobeljić 66)

Petak:
Voždovac – Spartak Subotica 2:3 (2:0)
(Nikolić 28p, 33p – Jocić 73, Nikolić 76, Tufegdžić 78)
Javor – Mladost Lučani 1:2 (0:1)
(Pavišić 59 – Radivojević 30, Bojović 88)

Tabela:
1. Crvena zvezda 61
2. Partizan 48
3. Vojvodina 45
4. Čukarički 40
5. TSC 38
6. Radnički Niš 36
7. Voždovac 35
8. Spartak Subotica 32
9. Mladost Lučani 31
10. Napredak Kruševac 25
11. Proleter 23
12. Javor 21
13. Radnik Surdulica 20
14. Inđija 15
15. Rad 14
16. Mačva 12

Tok meča:

17.55 – Kraj utakmice! Remi TSC-a i Partizana u Senti.

17.50 – GOOOL! Natho izjednačio na 1:1! Izraelac je rutinski izveo jedanaesterac i izjednačio rezultat.

17.48 – Penal za Partizan! U 89. minutu gosti će imati najbolju šansu za izjednačenje. Posle gužve u kaznenom prostoru, pali su Miletić i Pavlović i sudija je pokazao na belu tačku.

17.47 – Dobra šansa za Partizan! Matiću se iznenada ukazala prilika, pala mu je lopta u noge, ali je on loše šutirao. Gosti su dobili samo korner.

17.38 – Tražili su gosti iz Beograda penal posle pada Matića, sudija nije reagovao.

17.33 – Milošević pravi prvu izmenu i ubacuje Matića umesto Sadika.

17.32 – Arsenijević je pobegao odbrani crno-belih, šutirao sa velike udaljenosti, bez opasnosti po Stojkovića.

17.28 – GOOOL! TSC vodi protiv Partizana! Brzo je stigla kazna za Stevanovićev promašaj. Lukić je pobegao po desnoj strani i gađao suprotni ugao, Stojković je odbranio, ali je lopta pala na nogu Silađiju kojem nije bilo teško da je prosledi u mrežu za 1:0!

17.21 – Partizan propustio veliku šansu! Stevanović je sjajnim driblingom izbacio čuvara i ostao "1 na 1" sa golmanom. Odlučio je da šutira iz sve snage i lopta je otišla preko prečke.

17.19 – Suma je kasnio sa dodavanjem i propustio da omogući rivalima šansu, a na drugoj strani Silađi dobro šutira. Stojković reaguje i čuva 0:0 u Senti.

17.13 – Prvu konkretniju akciju u nastavku imao je Partizan, tačnije Sadik. Malo je nedostajalo da ukrade loptu štoperu, ali je golman Filipović pre stigao do nje.

17.04 – Počelo drugo poluvreme utakmice TSC – Partizan.

16.48 – Kraj prvog poluvremena, bez golova u Senti.

16.43 – Sada još bolja! Ponovo je napadač Partizana bio u prilici, prevario je golmana, ali je lopta otišla pored stative. Suma je stigao i nastavio akciju, bez većeg uspeha.

16.42 – Dobra šansa za Partizan u 41. minutu. Stevanović je sjajno prošao po levoj strani, centrirao na Sadika, koji ne uspeha da je glavom udari dovoljno dobro.

16.38 – Trener TSC-a Zoltan Sabo nezadovoljan je još jednom sudijskim odlukama, sada zbog ofsajda. Bez velikih šansi u Senti.

16.30 – Nešto konkretniji su domaći, sada je iskosa sa desne strane šutirao Silađi. Nije bilo potrebe da Stojković reaguje.

16.22 – Nema mnogo uzbuđenja u Senti, Ostojić je u 19. minutu rukom sprečio kontranapad rivala i zaradio žuti karton.

16.10 – Sada polušansa na drugoj strani. "Skraćeni korner" izveo je Natho, na drugoj stativi je bio Sadik, ali nije stigao do lopte.

16.06 – Prvi pokušaj u četvrtom minutu, TSC je zapretio, ali je golman Vladimir Stojković sigurno intervenisao.

16.02 – Počela utakmica u Senti.

15.30 – Sastavi ekipa:

TSC: Filipović – Varga, Antonić, Babić – Tumbasević, Milićević, Duronjić, Zec, Arsenijević – Silađi, Lukić
Partizan: Stojković – Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, F. Stevanović – Sadik

Crno-beli nakon uvodne pobede žele dobar rezultat i u gostima kod najprijatnijeg iznenađenja domaćeg šampionata.

Partizan je trenutno drugi na tabeli sa 47 bodova, 11 manje od prvoplasirane Crvene zvezde, koja od 18 časova dočekuje Vojvodinu u drugom derbiju.

S druge strane, klub iz Bačke Topole je na petoj poziciji sa 37 bodova.

Trener Savo Milošević rekao je da očekuje tešku utakmicu, ona bi mogla da bude jedna od poslednjih za Zorana Tošića, koji će možda karijeru nastaviti u inostranstvu.

Tok utakmice TSC – Partizan pratite na našem portalu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво