Rapsodija Atalante, pregažena Valensija

Fudbaleri Atalante slavili su nad ekipom Valensije sa 4:1 na stadionu "San Siro" u okviru prvog meča osmine finala Lige šampiona. Revanš je na programu 10. marta.

Stadion "San Siro", ili "Đuzepe Meaca", kako ko voli, bio je domaćin sjajne utakmice i fudbalske predstave koju su priredili Atalanta i Valensija.

Ekipa Atalante odigrala je prvi meč u nokaut fazi Lige šampiona u istoriji kluba i u istom izašla kao pobednik, pošto je špansku ekipu Valensije deklasirala sa 4:1.

Domaćin je bolje otvorio meč i u prvih par minuta u nekoliko navrata mogla već da dođe do gola. Ipak nisu dugo čekali kako bi zatresli mrežu rivala.

Alehandro Gomez uputio je oštru loptu u šesnaesterac protivnika, a tamo se Hotebur snašao bolje od svojih čuvara i glavom smestio loptu iza leđa Domeneka.

Valensija je imala za čim da žali, pošto je sjajne prilike do kraja poluvremena propustio Guedeš.

Atalanta je znala to da kazni, pošto je u finišu prvog dela došla do drugog gola. Pašalić je uposlio Iličića, a slovenački fudbaler je izvrsno šutirao sa ivice šesnaesterca i loptu poslao pod prečku gola Valensije. 

Izabranici iskusnog Đanpjera Gasperinija u drugom delu su znali kako da stanu na loptu, očuvaju prednost i ne dozvole Valensiji da pronađe svoju igru.

Plavo-crni su čekali da se "slepi miševi" otvore i ostave prostor na svojoj polovini.

To su i dočekali i za samo šest minuta u periodu od 57. do 63. minuta postigli dva gola.

Prvi je delo Frojlera, koji se veoma lepo izvukao na desnu nogu i plasirao loptu u mrežu rivala, a drugi ponovo Hatebura, koji je sjajno istrčao kontru i još jednom matirao Domeneka.

Do kraja susreta viđen je još jedan pogodak, ovoga puta u mreži domaće ekipe. Jedini gol za Valensiju postigao je Čerišev. Ruski fudbaler iskoristio je kiks odbrane i loptu koja mu se našla u nogama pred šesnaestercom rivala.

Gosti iz Španije uporno su pokušavali da još koji put zatresu mrežu rivala i učine dvomeč mnogo neizvesnijim, ali se Atalanta uspešno branila i odbranila.

Revanš je na programu 10. marta, na stadionu "Mestalja".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи