Šta će biti sa Gvardiolom?

Mančester siti kažnjen je sa dve godine neučestvovanja u Uefinim takmičenjima, a glavno pitanje koje se postavlja u kojem će se pravcu klub razvijati, odnosno šta će biti sa skupocenim igračima i još skupocenijim trenerom Pepom Gvardiolom u periodu kada zarada neće biti na potrebnom nivou.

Pep Gvardiola došao je u Mančester siti kao jedno od najvećih svetskih fudbalskih imena, ali posle Uefine kazne postavlja se pitanje šta će biti sa Špancem posle ove sezone.

Posle vođenja Barselone i Bajerna, Pep je stigao na "Etihad" kako bi zadovoljio glad arapskih vlasnika za trofejima, naročito na međunarodnom planu, a velika je šansa da će Španac napustiti klub bez ostvarenih rezultata.

Gvardioli je ovo četvrta sezona na kormilu "građana" sa kojima je osvojio dve titule šampiona Engleske, jedan FA kup, kao i dva Liga kupa. Ipak, izostalo je ono najvažnije – titula šampiona Evrope.

Pred Gvardiolom je sada nekoliko izbora.

Prvi, možda i najmanje verovatan, je ostanak u klubu. To će u velikoj meri zavisiti od presude Suda za arbitražu u sportu, koji bi trebalo da donese konačnu odluku o sudbini Sitija.

Ukoliko sadašnja odluka ostane na snazi, male su šanse da se trener veličine Gvardiole zadovolji nastupom samo u Premijer ligi, naročito što eventualni uspeh neće biti nagrađen igranjem u eliti.

Mnogo je izvesnije da će Španac promeniti sredini i pokušati sa novim klubom da ostvari ono što je sa "građanima" propustio.

Juventus odvano želi da vidi Pepa na svojoj klupi, a na tome insistira gazda kluba Andrea Anjeli, koji je svoje ambicije pokazao dovođenjem Kristijana Ronalda u trenutku kada su svi mislili da je to nemoguća misija.

Svoju priliku čeka i Pepov nekadašnji klub Bajern, koji nikada nije krio da želi da obnovi saradnju sa Špancem.

Međutim, možda i prvi favorit za angažovanje Gvardiole je Pari Sen-Žermen. Katarski vlasnici ekipe iz "grada svetlosti" u dobrim su odnosima sa Pepom, između ostalog i zbog činjenice da je Španac jedan od zaštitnih lica narednog Svetskog prvenstva, koje će se održati upravo u toj bliskoistočnoj zemlji.

Postoji još jedna opcija, koja Gvardioli nije strana. Naime, Pep bi mogao da napravi pauzu od godinu dana, što je već činio kada je završavao mandat u Barseloni, čime bi sebi kupio vreme za procenu kojem carstvu se privoleti.

Treba biti strpljiv i sačekati konačnu odluku Suda za sportsku arbitražu. Jer, što bi rekao naš narod, para vrti gde burgija neće.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво