Evo koliko Premijerligaši zarađuju na dečjim snovima

Otkriven je cenovnik koji je užasnuo javnost u Engleskoj, a koji je otktio koliko klubovi iz najbogatije lige sveta naplaćuju roditeljima da im deca prošetaju stadionom držeći za ruke fudbalske zvezde.

Decu, odevenu u fudbalske dresove, koja na teren izlase sa igračima, u Engleskoj zovu "maskote", ali to nije nikakva specifičnost Ostrva, već praksa svuda u svetu.

Samo što se to u Premijer ligi papreno plaća. Otkrivanje "cenovnika" klubova izazvalo je talas nezadovoljstva u Engleskoj.

Aston Vila naplaćuje 500 funti za utakmice A kategorije, Šefild junajted traži 360 za najveće utakmice, a 300 za one slabije, Totenhem 485, odnosno 350, Vulvsi 450 i 320.

Bornmut ima cenu od 235 funti, Barnli 310, Lester 355, dok Kristal Palas traži 375 i 100.

Ima i zanimljivih kombinacija, pa tako Brajton traži 350 funti za kapitenovu ruku, a 250 za ostale igrače, dok kod Noriča hod sa kapitenom stoji 500 funti, a 379 sa ostalim igračima.

Najskuplji je Vest Ham koji traži 700 funti za utakmice A kategorije.

Ima i onih klubova koji ne naplaćuju to što deca mogu dodirnuti svoje idole. Pa tako ništa ne naplaćuje Arsenal, već decu biraju članovi kluba, kao i Čelzi, Liverpul, Mančester junajted, Mančester siti, Njukasl i Sautempton.

Votford, koji naplaćuje 100 funti, ne zarađuje ništa, već sve donira zajednici, kao i Everton, koji naplaćuje 599.

Engleski mediji procenjuju da neki klubovi na taj način zarađuju više od pola miliona funti godišnje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво