Barselona preživela gostovanje kod Betisa

Fudbaleri Barselone savladali su ekipu Betisa na gostovanju u Sevilji sa 3:2 u meču 23. kola La Lige.

Barselona je teškom pobedom nad Betisom završila jednu veoma tešku nedelju.

Počelo je ispadanjem u četvrtfinalu Kupa kralja od Atletik Bilbaa, a nastavilo se oštrim sukobom na relaciji uprava-Mesi.

"Blaugrana" je odigrala veoma napornu utakmicu na gostovanju kod Betisa u Sevilji.

Dve ekipe tradicionalno su priredile veoma sadržajne utakmice. Zanimljivo je bilo što su se trener Barse Kike Setijen i levi bek Žunior Firpo vratili na stadion "Benito Viljamarin", a fudbaleri Betisa Mark Bartra, Kristijan Teljo i Karles Alenja igrali protiv tima u kojem su ponikli.

Od početka bilo je veoma uzbudljivo, Betis je postigao gol već u šestom minutu, kada je penal u gol pretvorio Kanales, pošto je prethodno Lengle igrao rukom u svom šesnaestercu.

Barselona je ekspresno stigla do izjednačenja, samo tri minuta kasnije rezultat je poravnao De Jong, na fenomenalnu asistenciju Lea Mesija.

Do kraja poluvremena viđena su još dva gola. Ponovo je Betis stigao do prednosti, ovoga puta raspoloženi Nabil Fekir je iskoristio izgubljenu loptu Vidala i na maestralan način matirao Ter Štegena u 26. minutu.

U poslednjim momentima prvog poluvremena, Mesi je centrirao iz slobodnog udarca, lopta je stigla do Busketsa, koji je sprovodi u mrežu rivala za 2:2.

Drugo poluvreme donelo je još samo jedan pogodak, ali i pregršt zanimljivih situacija.

Barselona atipično do trećeg i pobedonosnog gola dolazi ponovo iz prekida. Mesi je upisao i treću asistenciju na meču, pošto je ponovo dobro izveo prekid i pronašao Lenglea, koji glavom postiže gol.

Dva crvena kartona viđena su u samo tri minuta razmaka. Prvo je Fekir za samo nekoliko sekundi zaradio dva žuta kartona, jedan za oštar start, a drugi zbog komentara koji je uputio glavnom sudiji meča.

Drugi crveni karton takođe je zadobijen zbog neopreznog starta, žuti karton zaradio je Lengle, koji je već bio javno opomenut u prvom poluvremenu.

Do kraja susreta Barselona je u nekoliko navrata stvorila priliku za gol, ali promene rezultata nije bilo.

Katalonci su upisali 15. pobedu u 23 odigrane utakmice u domaćem prvenstvu i nalaze se na drugom mestu na tabeli sa  49 bodova. tri manje od Reala, dok je Betis porazom ostao na 13. mestu sa 28 bodova.

Rezultati ostalih mečeva:

Espanjol – Majorka 1:0
Real Sosijedad – Atletik Bilbao 2:1
Osasuna – Real Madrid 2:4
Selta – Sevilja 2:1

Tabela La Lige:

Real Madrid 52
Barselona 49
Hetafe 42
Atletiko Madrid 39
Sevilja 39
Real Sosijedad 37
Valensija 37
Viljareal 35
Atletik Bilbao 31
Granada 30
Levante 29
Osasuna 28
Betis 28
Alaves 27
Valjadolid 26
Eibar 24
Selta 20
Majorka 18
Leganes 18
Espanjol 18

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво